2
Haziran
2024
Pazar
GÜÇLÜKONAK - ŞIRNAK

Sorunlara çare arıyor

Güçlükonak’a bağlı Çevirimli köy Muhtarı İbrahim Özbey, köyünde yaşanan sıkıntıları şu şekilde anlattı; “Doğu ve Güneydoğuda terörden en çok hasar gören Çevrimli köyü olmuştur. Çevrimli köyünde terör olaylarından dolayı 32 şehit verdik. Çevrimli köyümüzün sorunlarını dile getirmek için Valiliğe başvurdum. Sayın Valimiz bizleri anlayışla karşılayıp ve gereken yardımın yapılması için Çevrimli Köy sakinlerine söz verdi.

Bununla birlikte Çevrimli Köyümüzün sorunları arasında başta yol ve su sorunları gelmekte. Sayın Valimiz bizlere bu konuyla ilgili köye su olanağını sağlamak için bir sondaj makinesini göndereceğini ve gerekenleri yapacak sözünü verdi” diye anlatan Özbey, Çevrimli köyünün tek geçim kaynağının hayvancılık ve tarım olduğunu belirtti.  Konuşmasına devam eden Özbey; “köy sakinleri tarlalarını sulamak için suya ihtiyaç doyuyor. Maalesef su kaynağının yeterli derecede su vermiyor. Bilindiği gibi köylerde yaşayan vatandaşların tek geçim kaynağı hayvancılık ve tarımcılıktır, fakat Çevrimli köyüne bakıldığında ise su olmadığından dolayı köy sakinleri hiçbir tarım faaliyeti yapamamakta. Bunun yanı sıra yollar aynı şekilde kış ayının gelmesiyle birlikte yollar çamurdan geçilmez hale geliyor. Ben bir köy Muhtarı olarak kendi imkanlarım doğrultusunda traktörle çakıl taşları getirerek çamuru birazda olsa kurutmaya çalışıyorum. Bu işi sadece ben yapmıyorum.

Benimle birlikte köy halkı da bu konularda bizlere yardımcı oluyor. Köy geneline bakıldığı zaman köyün ortasında bulunan bir su çeşmesi haricinde başka hiçbir su kaynağı yok. Bu konular hakkında ve köyüm için her yere başvurdum, bu çerçevede Şırnak Valisi Sayın Osman GÜNEŞ, bizlere yardımcı olarak köyümüzün ihtiyacı olan su sorununu gidermek için en yakın zamanda bir sondaj makinesi göndereceğini ve gereken kolaylığı da sağlayacağını söyledi. Köy muhtarı olarak bende üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum” dedi. 


 

Mehmet Selim Yalçın Kenthaber / ŞIRNAK
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 19:00:13
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 11:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin beştaş IP: 85.101.27.xxx Tarih : 27.12.2005 13:51:51
bu konuda sayin muhtarımız ibrahim beye tesekürlerimi sunuyorum inanki köyün cok sorunlarını halletiği gibi biz köylü halkı olarak bunu başaracağine inaniyorum evet bizim gecim kaynağımiz tarim ve hayvanciliktir ve köyümüzde su yeterli olmadiğından ailelerinin cogu mahsul ekemiyorlar ve sayin yetkili kişilerin bu konuda biz cevrimli köyüne destekleini bekliyoruz ve basin mesunlarına cok tesekürlerimizi iletiyorum bizlerin sesi oldukları için ...????Cevrimli min baştaş ...????