23
Mayıs
2024
Perşembe
İDİL - ŞIRNAK

BAŞARIYI ALKIŞLAMAK

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde başarıyla görev yapan ve halk nazarında haklı takdir alan bir kaymakamımız var.

Hasan Tanrıseven...

Kaymakamlık makamına alın teri ve yılmayan mücadelesiyle yükselen Tanrıseven, bilgi, birikim ve tüm eforunu bir çok açıdan geri kalmış İdil’in gelişmesi ve sorunsuz bir ilçe haline gelmesi için harcıyor.

2 yıllık görev süresinde yaptığı icraatlarla İdil’in çehresini değiştiren kaymakam Tanrıseven, atama arifesinde de İdil için mücadelesinden kesinti vermiyor.

Halka yaklaşımı, sorunlara duyarlılığı, sorunları çözüm konusundaki pratiğiyle halk nazarında sevilen ve büyük takdir alan Tanrıseven’in icraatları basında sıkça okuyoruz.

Öyle ki, bir gazeteci olarak böylesi küçük bir ilçede bu kadar haber çıkar mı diye düşündüğümüz oluyor.

Ama amaç, halka hizmet, halk için çalışmak olunca çalışmaların ardı arkası kesilmiyor buna binaen haberler su gibi akıyor!

Hemşehrimiz kaymakam Tanrıseven’in icraatları öyle küçümsenecek, basite alınacak çalışmalar değil.

Bizi bir çok açıdan geri bırakan, yıllarımızı yutan eğitim olgusuna ciddi alanda eğilen Kaymakam Tanrıseven, 2 yıl gibi kısa bir sürede adeta İdil’in çehresini değiştirdi.

Hizmete susamış olan İdil ilçesinde eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalar gerçekten takdire şayan çalışmalardır.

"Kendin okulunu kendin onar’,’ kız öğrencilerin masraflarının karşılanması’ gibi kampanyalar İdil ve köylerinde ciddi anlamda hayat bulmuş, onlarca okul onarılmış, yüzlerce genç kız okullu olmuş.

Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından destek sunulması başarıyı katlamış, İdil’i eğitim alanında ileriye taşımıştır.

Evet, son bir yılda öğrencilere ve yoksul vatandaşlara dağıtılan para miktarı 2 trilyon.

İşte yapılan bu çalışmalar ve hizmet aşkı, beraberinde İdil tarihinin en büyük başarısını da beraberinde getirmiştir.

Bu yıl ÖSS sınavında İdil adeta tarih yazmıştır. Geçen senelerde 4-5 kişinin Üniversiteli olduğu ilçede, bu yıl tamı tamına 85 öğrenci Üniversiteye girme başarısı göstermiştir. Bu başarıya atılan imza İdil’de atılmamıştır. Yani ÖSS sınavı İdil’de yapılmamış, öğrenciler yurt genelinde bu başarıya imza atmıştır. Bu rakam bazı illerin başarısını bile geride bırakmış, İdil bu sınavdaki başarıyla örnek ilçe unvanına sahip olmuştur.

Yapılan bu çalışmalar ve yardımlar hiç kuşkusuz yüzlerce öğrencinin önünü açmış, karanlık dünyalarını aydınlaşmıştır.

Kaymakam Tanrıseven’in çalışmaları ve yoğunlaştığı hizmet alanı sadece eğitimle sınırlı değil.

Coğrafi yapının yansıttığı olumsuzluklara karşın devletin asli hizmetleri arasında yer alan su, kanalizasyon, Yol gibi hizmetler de Tanrıseven döneminde hız kazanmış, bir çok köy yol ve suya kavuşmanın özlemine nokta koymuştur.

İlçede gerçekleştirilen sosyal aktiviteler, spor salonları gençliğin de beklentilerine kavuşmasına vesile olmuştur.

Geri dönüşlerde vatandaşlara yapılan yardımlar ve samimi destek çalışmaları bir çok köyün sılaya dönüşüne imkan tanımış, hatta yarım asır önce köylerinden göç ederek Avrupa’ya giden Süryanilerin dönüşlerini bile hızlandırmıştır.

Bu çalışmalara ve başarıya tanıklık eden İdil halkı, bugünlerde üzgün ve düşünceli. Nedeni ise yukarıda da belirttiğim gibi Tanrıseven’in görev süresini doldurması ve Kaymakamlar kararnamesiyle başka bir ilçeye atanacak olmasıdır.

İdillilerle bütünleşen, saygı ve sevgi atmosferi oluşturan, samimi tavrı ve çalışmalarıyla haklı takdir alan Tanrıseven’in gidecek olması İdil merkezin yanı sıra köylerdeki vatandaşları da üzüyor.

Yukarıda bahsettik. Bir çok köy Tanrıseven döneminde hakkı olan hizmetlere kavuştu. Başarılı, çalışkan, kendileriyle bütünleşen kaymakamlarının gidişlerine bunun için üzülüyorlar, yas tutuyorlar.

Kaymakam Tanrıseven’e duyulan sevgi, verilen takdir, hiç kuşkusuz bir Batmanlı olarak beni de sevindiriyor ve gururlandırıyor.

Batman’ın bağrından çıkan 2-3 kaymakamdan biri olan Tanrıseven, hizmetleriyle Batman’a puanlar toplamış, bundan sonraki hizmet bölgelerinde de bu puanlara bir çok puan ekleyecektir. Kaymakam Tanrıseven’i tanıyan biri olarak bundan şüphem yok.

Sadece İdil’in değil bir çok yerin böylesi başarılı devlet adamlarına ihtiyacı var. Böylesi idareciler çoğaldıkça, sorunlarımız azalacak, hizmet ağı genişleyecek, devlete sevgi artacaktır.

Bunun için böylesi idarecilerin kıymeti bilinmeli, onlara destek olmalıyız.

Hizmet yolun açık olsun, Sayın Kaymakam...

Hoşça kalınız...

29.08.2005

M. Zeki GÜN, Batman Gazetesi
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 18:00:14
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 01:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?