22
Mayıs
2024
Çarşamba
İDİL - ŞIRNAK

Beklenen barış gerçekleşti

İdil'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgaya karışan Abay ve Gencer aileleri barıştırıldı. İlçenin önde gelen aşiretlerine mensup Abay ve Gencer aileleri arasında 2 hafta önce çıkan ve Adil Abay’ın ölümüyle sonuçlanan kavgadan sonra oluşan husumet oluşmuştu. Bu husumetin sona erdirilmesi için Şırnak Valisi Osman Güneş, AKP Şırnak milletvekilleri Abdullah Veli Seyda, İbrahim Hakkı Birlik ve İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in girişimleri olumlu sonuçlandı.

Şırnak Milletvekili Seyda, Eski Belediye Başkanı Abdurrahman Abay’ın evinde verilen yemekte, kavganın tasarlanmış bir olay olmadığını vurgulayarak, "Kavga, barışla sonuçlandığı için çok mutluyuz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Herkesin barış konusunda üzerine düşeni yapması ve barıştan yana tutum takınması gerekir. Her iki aileye de teşekkür ediyorum’’ dedi.

Şırnak Valisi Osman Güneş de herkesin barıştan yana olması gerektiğini belirterek, iki aile arasındaki husmetin bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öldürülen Adil Abay’ın babası Tahir Abay ile cinayet zanlısı olarak tutuklanan Eşref Gencer’in babası Hasan Gencer’in tokalaşmasının ardından, barış törenine katılan yaklaşık bin kişiye yemek verildi. Ölümle sonuçlanan kavganın ardından, ilin ileri gelenlerinin araya girmesiyle barışın sağlanması, ilçede de sevinç yarattı.



 

00000000
İdil Can - Kenthaber / İdil
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 23:33:23
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 09:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?