22
Mayıs
2024
Çarşamba
İDİL - ŞIRNAK

Cehalete savaş açıldı

Yıllardır yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda ailenin çocuklarını okula göndermek istemediği Şırnak'ın İdil ilçesi Akdağ köyünde, "Elimden tutun, beni de okutun" kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilk destek İdil Kaymakamı Fatih Sevinç'ten geldi.

İlçede bulunan ve 140 erkek ile 70 kız öğrencinin eğitim gördüğü Akdağ İlköğretim Okulu'nda düzenlen törende öğrencilere çeşitli hediyeler vererek kampanyaya start veren Kaymakam Fatih Sevinç, bölgede bulunan bütün çocuklara eğitim vermek için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Kaymakam Sevinç, "Başlatılan 'Elimden tutun beni de okutun' kampanyasıyla bu güzel çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak istiyoruz. Eğitim konusuna devletimiz hassasiyet gösteriyor. Bu güzel çocuklarımızın geleceğinde pay sahibi olmak istiyoruz. Okula gönderilmeyen çocuklarımızı da eğitim öğretimden mahrum bırakmayacağız. Başlatılan bu kampanyaya çok sayıda vatandaşımızdan destek geldi. Bölgede yıllardan bu yana yaşanan eğitim sıkıntısını sona erdirmekte kararlıyız. Geleceğimiz olan bu çocuklarımızın elinden tutmak bizim birinci vazifemiz olacaktır" dedi.

Kampanyanın başlamasına katkıda bulunan Akdağ İlköğretim Okulu Müdürü Gürkan Tezer, "Okullarımızın fiziksel ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için devletimizin yanı sıra hayır kuruluşlarının da öğrencilerimize sahip çıkmasını düşünerek, 'Elimden tutun benide okutun' kampanyasını okulumuzdan başlattık. Bu kampanyamız bütün ilçemizin okullarına yayılacak. İhtiyacı olan öğrencilerimize gönderilen ihtiyaç malzemeleri verilecek. Devletimizin yanı sıra hayır kurumlarının da kampanyaya katılması, örülen duvarda bir tuğlanın da onlardan olması ümidiyle bu projemizi başlattık. Burada bütün kesimlerin yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

1 yıldan bu yana okulda öğretmenlik yapan Selcan Üzüm ise, "İlk başlarda buraya geldiğimizde önyargılarımız vardı. Ancak, buraya geldiğimizde bu önyargılarımız tamamen kalktı. Bu kampanya ile eğitim almayan çocuğun kalmamasını hedefliyoruz. Bu anlamda bu kampanyanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra ilköğretim okulu öğrencilerine ayakkabı, okul çantası ve giyim eşyasından oluşan hediyeler veren Kaymakam Sevinç, tek tek ilgilendiği öğrencilere bir anlamda devletin şefkatini de göstermiş oldu. Hediyelerini alan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden olunurken, 5. sınıf öğrencisi Bahar Altan'ın okuduğu şiir törene katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencinin, "Gel elimden tut beni hayata bağla. Ben de senin gibi öğretmen olayım, doktor olayım, kaymakam olayım. Ben de ülkemin geleceğinde var olayım. Öğretmenim, geleceğin günleri özlemle bekliyorum. Rüyalarda gördüğüm düşlerimi seninle geçekleştireceğimi biliyorum. Gel artık, bizleri daha fazla bekletme" şiiri törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Törenin ardından, ellerinde Türk Bayraklarıyla büyük coşku yaşayan ilköğretim okulu öğrencileri Kaymakam ve okul yöneticileri ile İstiklal Marşı'nı okudular. İdil'in bütün okullarına yayılacak olan kampanya ile okula gönderilmeyen çocuk kalmaması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet avaş IP: 88.247.227.xxx Tarih : 30.12.2007 20:14:38

sayın kaymakamım bir idlli olarak size çok ama çok teşekkür ederim balıkesirden ahmet.