30
Mayıs
2024
Perşembe
İDİL - ŞIRNAK

İdil'de Ata'yı andı

İdil ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yılında törenlerle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 70. yıl anma programı çerçevesinde Hükümet konağındaki Atatürk büstüne çelenk konuldu. Anma törenleri daha sonra Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans salonunda devam etti. Buradaki anma programına ilçe Kaymakamı Fatih Sevinç, Belediye Başkanı Resul Sadak, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gökhan Ağaça, mülki erkan, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Buradaki anma etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen "Ataya Mektup" adlı mektup yazma yarışmasında dereceye giren mektupların okunması, öğrenciler tarafından Atatürk'ün hayatı ve Gençliğe hitabesinin okunması ile devam edildi. Atatürk'ün hayatından kesitlerin gösterildiği slayt gösterimi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu çocuk korosunun birbirinden güzel eserlerin okunması ile anma töreni sona erdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gül IP: 217.226.228.xxx Tarih : 10.11.2008 20:47:48

MUSTAFA KEMALE karsi olan kürt yok tabiki idilde Atayi anacak ne varki bunda ATATÜRKE karsi olan bazi akp liler var dogrusunu istersen