18
Mayıs
2024
Cumartesi
İDİL - ŞIRNAK

İdil'de eğitim atağı

İdil'de, Vali Osman Güneş’in de desteğiyle eğitim yatırımlarına hız verildi.

İdil'de 8 yıllık okul seferberliği başlatıldı. İdil’de büyük bir eğitim atağı yapıldığını belirten Kaymakam Hasan Tanrıseven, ilçede başlatılan eğitim atağı konusunda bilgi verdi.

2004-2005 eğitim-öğretim yılı başında Tepeköy ve Aksoy köylerinde 8 yıllık okulların açıldığını ifade eden Tanrıseven, "2. yarı yılda ise Özen İlköğretim Okulu hizmete girdi. Halen Varımlı, Ortaköy ve Yavşan köylerinde de 8 yıllık ilköğretim okulunun yapımları devam ediyor" dedi.

İlçe merkezinde çok programlı lise ve spor kompleksinin de yapımının devam ettiğini de hatırlatan Hasan Tanrıseven, önümüzdeki aylarda ilçe merkezine 24 derslikli bir ilköğretim okulu, 1 bağımsız anaokulu ve 4 köye 8 yıllık ilköğretim okulu yapılacağını kaydetti.

Şırnak Valisi Osman Güneş’in göreve gelmesiyle birlikte eğitim yatırımlarına hız verildiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, "İlçemizde 2 yıl içinde 10 ilköğretim okulu, 1 lise ve 1 anaokulu yapılmış olacak. Öğrenciler birleştirilmiş sınıflar yerine, kendi köylerinde daha az mevcudu bulunan sınıflarda eğitim görüyor. Bu da öğrencilere verilecek en güzel hediye. Yılların birikmiş eksikliği gideriliyor" dedi.

İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven, desteğinden ötürü Şırnak Valisi Osman Güneş’e müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:57:35
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 15:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?