20
Mayıs
2024
Pazertesi
İDİL - ŞIRNAK

İdil'de işsizliğe çare

Şırnak'ın İdil ilçesinde son üç yıl içerisinde açılan yeni iş sahaları ilçedeki işsizliğe çare oluyor.

Birkaç yıl öncesine kadar üretim ve atölye bakımında bölgenin en fakir ilçesi olan İdil şu anda 15'e yakın kapı, pencere ve mobilya doğrama atölyesine sahip. Bunlardan 5 tanesi ise 2007 ve 2008 yılları içerisinde kuruldu.

İş imkanları olmadığı için büyük kentlerde çalışmaya giden ve orada yetişen elemanlar artık Batı illerinde öğrendiği mesleği kendi memleketleri olan İdil'de icra etmeye çalışıyor.

İdil'e ilk PVC kapı pencere ve doğrama sistemini getiren esnaf Ekrem Kartal, "Daha önce çeşitli büyük kentlerde aldığımız eğitimle becerilerimizi birleştirdik. İlçemize ve halkımıza yararlı olmaya çalıştık. Son olarak yaklaşık maliyeti 100 bin YTL'yi bulan Morsa marka dört işlevli PVC bantlama makinesi ile Amerikan kapı yapımında kullanılan ve Şırnak bölgesinde olmayan altı pistonlu kapı pres makinesini alarak daha kaliteli hizmet verme ve daha çok eleman çalıştırma şansını elde ettik" dedi.

Birçok zengin iş adamının yaşadığı ancak bir türlü gelişmeyen İdil, yeni yeni keşfedilmeye başlandı. İstanbul'dan gelerek büyük bir apartmanın alt katını tekstil atölyesine çeviren bir girişimcinin de üretime geçmek için resmi açılışı yakın zamanda yapacağı öğrenildi.

İdilli vatandaşlar ise, büyük kentlere özellikle İstanbul ve Mersin'e birikimlerini yatıran işadamlarına çağrıda bulunarak, kendi ilçelerine de yatırım yapmalarını ve işsizliğin önüne geçmelerini beklediklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 16:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?