20
Mayıs
2024
Pazertesi
İDİL - ŞIRNAK

İdil'de öğretmenler günü kutlandı

İdil ilçesinde '24 Kasım Öğretmen Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenler kapsamında, Eylül ayında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ulak Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni İhsan Aydın slayt gösterisiyle anıldı.

İdil'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törenler Hükümet Konağı'ndaki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra görevleri başında şehit olan öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marş'ı okundu. Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda devam etti. Buradaki kutlamaya İdil Kaymakamı Fatih Sevinç, mülki erkan, daire amirleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş yaptı. Bozkuş, "Öğretmen, geleceğe bakış açımızın oluşmasını sağlayan, bizi geleceğe hazırlayan ve daha düzgün kararlar alabilmemiz için en önemli ışıktır. Bizim doğru yolu bulmamızı ve doğru kararlar alabilmemizi sağlayan, ileriki hayatımızla ilgili olarak bize kılavuzluk eden, her zaman doğru yolu gösteren öğretmenlerimize teşekkürü borç bilip her zaman onlara gereken değeri vermeliyiz" dedi.

Törende, Eylül ayında görevine gelirken elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ulak Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni İhsan Aydın'ın hayatından kısa kesitlerin yer aldığı slayt gösterisi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Öğretmenler tarafından şiirlerin okunduğu tören mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içmeleriyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?