23
Mayıs
2024
Perşembe
İDİL - ŞIRNAK

İdil'de sağlık atağı

İdil Tepe köyünde uygulanacak olan bir uygulamayla, gebe olan bayanların sağlıklı koşullarda doğum yapmaları için eğitim çalışmaları düzenlenecek.

Pilot köy olarak seçilen Tepe köyünde startı Şırnak Valisi Osman Güneş tarafından verilen sağlık taraması kapsamında, hamile bayanların 8 aya kadar ayda bir kez, 8 aydan sonra da 15 günde bir kontrol edilerek sağlıklı koşullarda doğum yapmaları sağlanacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Besmati Beyazit Üte, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde büyüme hızı, kişi başına düşen gelir gibi ekonomik ölçülerden ziyade, bebek ve anne ölüm hızları gibi sağlık ölçülerinin baz alındığını belirterek, "Şırnak’ta bütün köyler sağlık taramasından geçirilecek. Hasta olan tüm vatandaşlarımız muayene edilerek ayakta tedavi göreceklere ilaçları ücretsiz verilecek. Tetkik istenenlere randevu verilerek en yakın bir hastanede tedavileri yapılacak. Bunun yanında gebe olan kadınlarımızın sağlıklı bir doğum yapmaları için gereken kontrolleri yapılacak ve bu konuda eğitim çalışmaları düzenlenecek" dedi.

Şırnak’ın öncelikli sorununun sağlık olduğunu ifade eden Şırnak Valisi Osman Güneş, eğitim ve sağlık sorunlarının çözümü konusunda altyapı hizmetlerinin yanı sıra başlatılan sağlık taramalarıyla da vatandaşlara ulaşarak ücretsiz ilaç ve tedavilerinin sağlanacağını belirtti.
Başlatılan çalışmalar kapsamında Tepe köyünde vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 15:57:20
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 11:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?