29
Mayıs
2024
Çarşamba
İDİL - ŞIRNAK

İşte PKK'nın iç yüzü!

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 2 gün önce yakalanan Suriye uyruklu PKK’lı terörist ‘Ronzin’ kod adlı Suphi İsmail’in, tedavi için Suriye’ye götürülürken, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerini gören arkadaşları tarafından bulunduğu araçtan atıldığı ortaya çıktı.


PKK’lı teröristin, 2007 yılı Kasım ayında Güçlükonak İlçesi kırsalında bir karakola sızmak isterken döşenen mayına basarak yaralandığı ve o günden bu yana kırsalda yapılan tedavinin sonuç vermemesi üzerine Suriye’ye geçmek istediği belirtildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Suriyeli terörist, tedavisi için Diyarbakır'da hastaneye kaldırıldı.


Şırnak’ın İdil İlçesi kırsalında 2 gün önce yaralı olarak Suriye’ye geçmek isterken yakalanan Suriyeli terörist güvenlik güçlerine ilginç bilgiler verdi. Suriye’nin Afrin ili nufusuna kayıtlı olan ‘Ronzin’ kod adlı 27 yaşındaki Suphi İsmail, örgüte 1997 yılında Suriye’den katıldığını, örgüt içerisinde çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Terörist Suphi İsmail, 2007 yılının Kasım ayında Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi Harakirk mevkisinde bulunan Jandarma karakoluna sızma yapmak isterken, karakol çevresine döşenen mayına basarak karnından ve sol bacağından yaralandığını söyledi.


TÜRK DOKTORLAR TEDAVİ EDECEK


Yaralandıktan sonra tedavisinin PKK’lı işbirlikçiler ve kırsaldaki arkadaşları tarafından yapılmaya çalışıldığını anlatan Suphi İsmail, “Uzun süren tedaviden sonuç alamayınca Suriye’ye geçip orada tedavi olmak istedim. Örgüt ile işbirliği yapan kişiler beni bir araca alarak Suriye sınırına doğru götürdüler. Ancak yol kontrolü yapan güvenlik güçlerini gören şöför, beni araçtan atarak kaçtı. Ben de güvenlik güçlerince yakalandım” diye konuştu.


Sorgusundan sonra İdil Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Suphi İsmail, tutuklandı. Mahkeme yaralı PKK’lıyı, tedavisinin yapılması için Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?