19
Mayıs
2024
Pazar
İDİL - ŞIRNAK

Kan bağışlayana Kuran hediye

İDİL İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN ÖRNEK ETKİNLİK

Şırnak'ın İdil ilçesinde Müftülük ve Cami Yetim-Yoksul Derneği ortak bir çalışma yaparak 'Kan Bağışı Kampanyası' başlattı.

Eski Devlet Hastanesi'nde düzenlenen kan bağışına vatandaşlardan yoğun ilginin olduğu görüldü. İdil ilçe Müftülüğü, Cami Yetim-Yoksul Derneği ve Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasıyla bir sürü vatandaş kan verdi. Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi'nden gelen 1 doktor, 3 hemşire ve 1 yardımcı personel gün boyunca özveriyle çalıştılar. Diğer taraftan 2 gündür ilçe müftülüğüne bağlı personellerin İdil esnafına kan bağışı kampanyası düzenlendikleri ve kan bağışı yapmalarına davet ettikleri öğrenildi.

Kampanyaya gelen vatandaşlara bir tane Kuran'ı Kerim ve bir tane de İslam İlmihali hediye ediliyor. Eski İdil Devlet Hastanesi Toplum Sağlık Merkezi'nde yapılan kan bağışı kampanyası saat 10.00'da başlayıp saat 14.00'da sona erdi. Kan bağışı, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade kan fazlalığının vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan genel bir tedavi usulü olduğunu söyleyen İdil Vaizi Hüseyin Derin, aynı zamanda Peygamberimiz

(SAV)'in sağlıkla ilgili tavsiyelerinden ve bizzat tatbik ettiği sünnetlerinden biri olduğunu söyledi. Derin, "Hangi araç ve metotla olursa olsun önemli olan kan aldırmaktır. Unutmayalım ki uzman bir hekimin muayenesi ve tavsiyesiyle yaptırılan kan bağışı faydalı ve İslam'da caiz olan bir tedavi usulüdür. Özellikle bazı hastalıklarının tedavisinde faydası ve katkısının olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir gün kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, anne-babamız ve bütün yakınlarımızın da hasta olabilir ve kana ihtiyacımızın olabilir. Bunun için çocuğumuz hastalanmış, kan kanseri olmuş; eşimiz doğumhanede kalmış; anne-babamız kalp ameliyatı masasında kalmış, vb. şekillerle yüz yüze gelmiş olacağımız gerçeğini hiçbir zaman zihinlerimizden çıkarmamalıyız. Kan vermenin bu kadar hayati öneme sahip olduğunu görüp, duyup, yaşadıktan sonra, kan aldırmayı ihmal etmemeliyiz. İmkanımız ölçüde, sağlığımızın el verdiği kadarıyla kan vermeye çalışalım. Bu şekilde yapılan etkinliklere destek olalım. Bugünlerde yapılan etkinliklere iştirak edelim. Bir ünite kanın, bir can kurtardığını unutmayalım. Belki de kurtulan can, bizim canımız; belki de eşimiz, çocuğumuzun canı olabilir" dedi.

Amaçlarının İdilli vatandaşları kan bağışına alıştırmak olduğunu söyleyen ilçe Müftüsü Hakan Yardak ise, "Halkımız bu konularda daha gelişmediği ve bu çalışmayla halkımıza teşvik amaçlı böyle bir çalışma düzenledik. Halkımız da sağ olsunlar buna ilgi gösterdiler ve kan vermeye geliyorlar. İnşallah ileri ki dönemlerde böyle çalışmaları yapmak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

İDİL İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN ÖRNEK ETKİNLİK
İDİL İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN ÖRNEK ETKİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 15:36:04
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 10:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?