27
Mayıs
2024
Pazertesi
İDİL - ŞIRNAK

Kavgalı köyler barıştı

İDİL KAYMAKAMI KAYA KAVGALI KÖYLERİ BARIŞTIRDI

Şırnak'ın İdil Kaymakamı Adem Kaya, kavgalı köylülüleri biraraya getirerek barıştırdı.

İdil ilçesinde geçen hafta meydana gelen ve bir kişinin ağır yaralandığı olaylarda Yüksek köy ile Özen köyün bazı sakinleri karşı karşıya gelmişti. Yüksek köylü (Barım) Baki Bozkurt'a ait inşaat firması, Özen köyde (Ğırabetuya ) su şebekesi çalışması yaptığı sırada, firma yetkilileri ile köylüler arasında çıkan tartışma sonrasında meydana gelen kavgada Yüksek köylü Kamil Bozkurt aldığı darplar sonucu ağır yaralanmıştı.

Kavgadan sonra, İdil'in önde gelenleri ve mülki amirleri, Yüksek köylüleri ve Özen köylüleri ikinci bir kavganın çıkmaması için sakinleştirerek ikna ettiler. Yüksek köylüler sağduyulu davranarak, arabulucuların ricalarını kabul ettiler ancak Kamil Bozkurt'un sağlık durumun neticesini beklediler. Kamil Bozkurt ölüm tehlikesini atlattıktan sonra İki köy halkı İdil Kaymakamı Adem Kaya ve ilçenin ileri gelenleri tarafından barıştırıldı. Kaymakam Adem Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demirörs ve

ilçenin ileri gelenleri, Baki Bozkurt'un evinde, Özen köylüler İle Yüksek köylüleri barıştırmak için biraraya getirdiler. Barış yemeğinden önce, Kaymakam Kaya kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi:

"Aramızdaki kırgınlıkları kaldırdığımız zaman, aramızdaki sevgi ve saygı gelişir, huzur ortamı oluşur. Toplumsal olarak gelişiriz, bunun neticesinde devletimiz de güçlenmiş olur. Dinimizde küskünlükler caiz değildir. Küskünlükler üç günü geçmemeli. Yüksek köy ile Özen köylülerin bizleri kırmayıp barış sağlamaları, bizi mutlu etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

Kaymakam Kaya'nın konuşmasından sonra Fatiha okundu ve yemekler yendi. Yüksek köy ve Özen köy sakinleri kavga sürecinde Kaymakam Adem Kaya ve Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demirörs'ün kendileriyle yakından ilgilendiği belirterek kavganın büyümesini engellediklerini kaydettiler. Her iki köy halkı Kaya ve Demirörs'e barış ortamı sağladıkları için teşekkür etti.

İDİL KAYMAKAMI KAYA KAVGALI KÖYLERİ BARIŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 14:37:02
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 18:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.nesim şimşek IP: 85.99.186.xxx Tarih : 8.11.2009 09:31:37

kaymakamımıza ve bu barışı sağlayan diyer insanlara çok tşk ederim bizim  bu güzel  ilçede  böyle olayların yaşanmasını hiç kimse istemez  herkese  çok geçmiş  olsun diyorum  kamil abiyide çok seviyorum  iyi olması beni  çok ama çok sevindirdi