19
Mayıs
2024
Pazar
İDİL - ŞIRNAK

PKK'lının annesine sonsuz hürmet

Batman'da, Hakkari ve Van'da yapılan izinsiz Nevruz kutlamalarında çıkan olayları protesto etmek için kitlesel basın açıklaması yapan DTP Milletvekilleri, daha sonra Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Yarbaşı Köyü Cehennem Deresi bölgesinde 4 Kasım 2007 tarihinde çıkan çatışmada ölen ve cenazesi Batman'a getirilerek defn edilen Çekdar kod adlı PKK'lı Mehmet Selim Kurt'un taziye ziyaretine gittiler.

Batman'da, Hakkari ve Van'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla DTP'liler il binasının önünde kitlesel basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'da katıldı. Parti önündeki basın açıklamasının ardında, DTP'liler toplu halde Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Yarbaşı Köyü Cehennem Deresi bölgesinde 4 Kasım 2007 tarihinde çıkan çatışmada ölen ve cenazesi Batman'a getirilerek defn edilen Çekdar kod adlı PKK'lı Mehmet Selim Kurt'un İpragaz mahallesindeki taziyesine gtti.

DTP'Lİ VEKİL ÖLEN PKK'LININ ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ
Toplu halde slogan atan topluluğa polis sık sık, "Yürüyüşünüz yasal değil. Lütfen dağılın" uyarısı yapmasına rağmen bu uyarıya DTP'lilerin uymadığı gözlendi. Taziye ziyaretinde ölen PKK'lı Mehmet Selim Kurt'un annesi Nefiye Kurt'un eline öpen DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, "Ananın halini görüyorsunuz. İntikam demiyor, daha çok insan ölsün demiyor. Barış diyor, benim evladım gitti, başkasının gitmesin diyor. Bu ananın vakarı ve duruşu bütün analara örnek olmalı. Barış böyle sağlanabilir. Savaşı kışkırtarak, üç oğlum daha gitsin herkes ölsün çığlıkları, barış getirmiyor. Ana benim evladım gitti, benim canım yandı başkasının canı yanmasın diye, barış talep ediyor. Bunları doğru yazmak lazım ve kamuoyunu öyle oluşturmak lazım. Kamuoyunu savaşa değil, barışa yöneltmek lazım. Basının bu konudaki tavırları çok önemli. Basının yazacakları çok önemli, barışa davet etmeli herkesi. Bu ananın çağrısı budur"diye konuştu.

Nefiye Kurt ise, "Ne asker, ne de gerillanın ölmesini istemiyorum. Barış istiyoruz. Kimsenin canının yanmasını istemiyorum" dedi. Taziye çadırı önünde toplanan DTP'liler Öcalan lehine sloganlar attı. Taziye çadırı içinde çatışmada ölen iki PKK'lının fotoğraflarının konulduğu bir köşe yapıldığı gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?