19
Mayıs
2024
Pazar
İDİL - ŞIRNAK

Ramazan yardımı ve geri dönüşler

Köye dönüşün etkisini Kızılay'ın yaptığı yardımlarla yakalarken, dün Şırnak'ın İdil ilçesinde de farklı bir dönüş'e tanık olduk. Şırnak'ın İdil ilçesi Sarı köyündeki korucuların çıkarılarak köyün Süryani'lere teslim edilmesinden sonra, bu kez Mağara Köyü'ndeki korucular da çıkarıldı ve köy asıl sahipleri olan Yezidilere teslim edildi.

Hepimizin bildiği nedenlerden dolayı yıllar önce Mağara köyünün Yezidi yurttaşları Almanya'ya göçmüştü. Yerlerinden yurtlarından edilen vatandaşlar artık topraklarına dönme özlemlerini geride bırakmak istiyor. Bırakıyor ve geri dönüyor. Gerek iç göç, gerekse dış göç nedeniyle gidenler geri dönüyor. Demek ki ülke doğru yolda. Kızılay'ın kapısında azalma varsa, Süryani, Yezidi yurttaşlar gördükleri yeşil ışık'la geri dönüyorlarsa doğru yolda ilerliyoruz. İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in dediği gibi 'yeni bir dönem başlıyor.' Yeni dönem zararımıza mı?.Hayır tersine bu ülkenin geleceğine ışık tutacak olan bir dönem. Başladı, devam etmeli.

Bu ülkenin Mozaik ülke olduğu gerçeği tarihin derinliklerinde var olan bir gerçek. Mozaik'ten zarar gelmeyecek. Tersine renkliliğimiz geleceğimizin ışık'ı olacaktır.

 

Güneydoğu Ekspres
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2004 Pazar 13:05:37
Güncelleme :24 Aralık 2004 Cuma 00:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?