26
Mayıs
2024
Pazar
İDİL - ŞIRNAK

Resim kursuna yoğun ilgi

Şırnak'ın İdil ilçesindeki Çok Programlı Lise'de hafta sonları süren resim kursu yoğun ilgi görüyor.

Değişik kesimlerden ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 30 kişinin katıldığı resim kursunu öğretmen - ressam Yılmaz Aksan yönetiyor.

İdil Çok Programlı Lisesi'nde 3 yıldır süren bahar kurslarının sonunda İdil Halk Eğitim Merkezi ve İdil Kaymakamlığı desteği ile yıl sonu sergisi açılıyor. Özelikle genç kızların ilgisini çeken resim kursuna geçen yıl Kaymakam'dan ödül alan ve resimleri İdil Anadolu Lisesi salonunda sergilenen İbrahim Tanrıverdi de katılarak yıl sonu sergilerini açmak için hazırlık yapıyor. Kursu açmakta zorluk çektiklerini ve maddi-manevi yardım beklediklerini söyleyen öğretmen - ressam Yılmaz Aksan tek sorunlarının ekonomik sıkıntı olduğunu söylerken şunları aktardı:

"Üç yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarda gençlerimiz çok istekli ve sanata yatkındırlar. Biliyorsunuz sanatın olduğu yerde uğraş vardır umut ve barış vardır. Gençlerimizin kahve köşelerinde sigara dumanı çekmesine gönlümüz buna razı değil. Sayın Kaymakam ve Belediye Başkanımızdan bize ekonomik destek sağlamasını istiyoruz. Çünkü her seri açılışımızda malzeme sorunumuz oluyor ve bu bizi üzüyor. Sanat için para bulmak o kadar zor olmamalı diye düşünüyorum."
Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek resim kursu çalışması öğrencilerin resimlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi ile sonlandırılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?