25
Mayıs
2024
Cumartesi
İDİL - ŞIRNAK

Salı pazarında yaz bereketi

İDİL SALI PAZARINDA YAZ BEREKETİ

Şırnak'ın İdil ilçesi İstiklal Caddesi üzerende Salı günleri kurulan halk pazarında vatandaşın yüzü gülüyor.

Yaz aylarının gelmesi ile beraber sebze-meyve fiyatlarının yarı yarıya düşmesi maddi durumu düşük vatandaşların yüzünü güldürürken çevre köylerde çeşitli sebze ve meyve yetiştiren köylüler de yetiştirdikleri ürünleri Salı pazarında şehir halkına satarak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Gün içinde binlerce kişinin akın ettiği Salıpazarı pazarcıların yüzünü güldürüyor. Özelikle sebze-meyve satan tezgahı açan pazarcılar akşam olduğunda bütün mallarını satarak pazardan ayrılıyorlar.

Bir hafta öncesine kadar fiyatların normal olduğunu fakat şu an çok düştüğünü özelikle yaz meyvelerinde tam bir düşüş yaşandığını söyleyen Salı pazarının pazarcısı Abdurrahman Sakçak, "Yaz aylarının gelmesi ile fiyatlarımız çok düştü. Bir hafta öncesine kadar da normal olan fiyatlar köylerimizden ve yakın illerden gelen sebze-meyve takviyesi ile iyice düştü. Artık en fakir insanımız bile birçok çeşit meyveyi satın alıp evindeki buzdolabına koyabiliyor: Fiyatların düşük olması bizleri de vatandaşı da sevindiriyor" diye açıkladı.

Diğer yandan yetkililer ilçenin gelişmesi ve pazaryerinin daralması nedeni ile İstiklal Caddesi üzerinde Salı günleri kurulan halk pazarının artık caddeye sığmadığını belirterek daha büyük bir cadde olan Alanya Caddesi üzerine taşınabileceğini söyledi.

İDİL SALI PAZARINDA YAZ BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 11:11:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?