17
Mayıs
2024
Cuma
İDİL - ŞIRNAK

Şırnak'ta bir ilk

Şırnak'ın İdil İlçesinde İdil Lisesinde, il eğitim tarihinde bir ilk gerçekleştirildi. Bankamatiğe benzer biçimde okula yerleştirilen notmatik ile öğrencilerin yıl içinde öğrencilik aktiviteleri online olarak izlenebiliyor.

 
İdil Lisesinde kurulan notmatik sayesinde, öğrenci ve veliler istedikleri zaman kendileri ile ilgili bilgilere ulaşabiliyorlar. İdil Lisesi Müdürü İsmet Yılmaz, öğrenci ve velilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Okulumuzda kurduğumuz notmatik cihazıyla artık öğrencilerimiz istedikleri zaman kendilerine verdiğimiz özel kimlik kartıyla ders durumlarını, devamsızlıklarını, ders programlarını, yazılı tarihlerini, sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. İsteyen velimize de notmatik cihazını kullanabilmesi için özel kimlik kartı verip öğrencisi ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilecekler" dedi.

Öğrenciler notmatik cihazının kurulmasıyla birlikte kendileri ile ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşabildiklerini belirterek; "Artık sınav sonuçlarımızı, not durumumuzu çok daha rahat öğrenebiliyoruz. Okul idaresine bize bu kolaylığı sağladıkları için teşekkür ederiz" dediler.

İDİLCAN Kent Haber İdil-Şırnak
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 22:43:08
Güncelleme :13 Eylül 2004 Pazartesi 11:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?