23
Mayıs
2024
Perşembe
İDİL - ŞIRNAK

ŞIRNAK’TA KIZ ÖĞRENCİLER MÜJDE

Şırnak’ın İdil İlçesi Kaymakamı Hasan Tanrıseven, önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde liseye gidecek olan kız öğrencilerin tüm masraflarını karşılayacaklarını açıkladı.

Kaymakam Tanrıseven’in kararı maddi olanaksızlıklar nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyen kızlar arasında sevinç yarattı. Kararın açıklanmasının ardından çok sayıda kız öğrenci, kaymakam Tanrıseven’i ziyaret ederek teşekkür etti.
Tanrıseven ise son yıllarda sürdürülen “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde, kız öğrencilerin liseye, ardından da üniversiteye devamını sağlamayı hedeflediklerini belirterek şöyle dedi: “Kız çocuklarının önlerini açmak için kaymakamlığı tüm imkânlarını seferber etmiş durumdayız. Hiçbir kızımız eğitimsiz kalmasın istiyoruz. Genç kızlarımızın okuma talebinde olması, bizleri bir hayli memnun ediyor.”

RAKAM ARTACAK
Geçen yıl 200 kız öğrencinin liseye devam ettiğini, ancak bu yılki kararla bu rakamın katlanarak artacağını ifade eden Tanrıseven, “İlçemizde bu yıl ayrıca çok programlı lise de açılacak. Bu liseye de özellikle maddi durumu kötü olan kız öğrencilerin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu. Tanrıseven’in aldığı karar uyarınca gelecek eğitim sezonunda tüm kız öğrencilerin ulaşım giderlerinin yanı sıra kırtasiye ve giyim gibi giderleri de kaymakamlıkça karşılanacak. Ayrıca tüm öğrencilere belirlenecek oranlarda her ay eğitim yardımı verilecek.

Cumhuriyet gazetesi, 25.07.2005
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 01:03:56
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 01:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?