26
Mayıs
2024
Pazar
İDİL - ŞIRNAK

Tarihi kilise harabeye döndü

TARİHİ KİLİSE İLGİ BEKLİYOR

Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan Aziz Mor Şemun Kilisesi, bakımsızlıktan adeta harabeye döndü.

Bir dönem cezaevi ve kahvehane olarak kullanılan tarihi Aziz Mor Şemun Kilisesi'nin bahçe duvarları yıkılırken, bahçesi de çöplüğe dönüştü. Uzun zamandır herhangi bir onarım yapılmayan İdil Süryani Kadim Vakfı'na ait kilise, yok olma tehlikesiyle karşıya karşıya kaldı. Süryani Kadim Vakfı Başkanı Şemun Gösteriş, "Şuan kiliseyi inşa etmeyi düşünmüyoruz. Daha önce belediye ve ilgili kurumlara kilisenin yeniden inşası konusunda herhangi bir başvurumuz olmadı. Ancak planlarımızda tarihi Aziz Mor Şemun

Kilisemizi tekrar restore etmeyi ve eski haline sadık kalarak İdil'e kazandırmayı düşünüyoruz. Aziz Mor Şemun Kilisesi bizim için kutsal bir yerdir ve yok olup gitmesini istemiyoruz. Yalnız daha önce İdil Belediyesi'nden kilise çevresi ve bahçesinin temizlenmesi konusunda müracaatta bulunduk ve temizlendi ancak onunla sınırlı kaldı" dedi.

Vatandaşların şikayetlerine sebep olan ve bahçesine atılan çöplerden dolayı çevreye pis kokular saçan kilisenin çevresi belediye tarafından daha önce temizlenmesine rağmen kısa sürede çöplerle doldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 17:16:16
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?