18
Mayıs
2024
Cumartesi
İDİL - ŞIRNAK

Tarihi yerleşim yerinde yol sorunu

İdil İlçesindeki vatandaşlar İlçe içindeki yolların yapımının uzun sürmesinden şikayetçi. Yıllardır sıkıntılar içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirten bazı vatandaşlar; artık bizde diğer ilçelerin sahip olduğu güzel ve düzenli yollara ve sokaklara sahip olmak istiyoruz dediler. İlçe içinde yaşamın bazen dayanılmaz hale geldiğini ve düzensizlikten dolayı yürümeyi bile tercih etmediklerini söyleyen vatandaşlar; Belediye'nin bir türlü bir sonuca varamadığını ve yolların köy yolu gibi kaldığını açıkladılar.

İlçelerinin tarihe ışık tutan bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken bazı vatandaşlarda; “İlçemiz bölgedeki en önemli yerleşim yerlerinden biri, hatta dini inançlar bakımından bakılırsa en önemli yerleşim yeri. Ancak bizler bunu değerlendiremiyoruz, eşsiz bir güzelliğe sahip olan ilçemiz artık yıkık evlerden ve düzensiz imar planından dolayı bu önemli özelliğini kaybetmeye başladı” şeklinde konuştular.

İdil İlçesine bakıldığında yıkılmış evlerin çokluğu gözlerden kaçmıyor, ancak bu evlerin tamamı ile neden yıkılmadığı ve halen harabe halinde bırakılması merak ediliyor. İdil- Cizre arası yapılan yol için görüştüğümüz İdilli vatandaşlar kendilerince; bu yol projesi belki de yapılan en güzel çalışma bunun için yetkililere teşekkür ediyoruz dediler. Ayrıca bu düzenin ilçe içerisinde de sağlanmasını isteyen İdilliler, artık ilçe içerisinde ki yollar yapılsın dediler.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 08:32:07
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 16:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?