20
Mayıs
2024
Pazertesi
İDİL - ŞIRNAK

TED'den İdil'e yardım

Türk Eğitim Derneği'nin (TED) Ankara Koleji'nin "Küçük Yardımlardan Büyük Başarılara Var Mısınız?" sloganıyla başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeler, öğrencilere iletilmek üzere Şırnak'ın İdil ve Beytüşşebab ilçelerine gönderildi.

Malzemelerin toplandığı TED Ankara Koleji'nin eski binasında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Çelik, hali vakti yerinde olanların, zor durumdakiler için yaptıkları yardımın anlamlı olduğunu ifade ederek, "Başka bir Türkiye'nin de olduğunu hatırlayan, diger-kam (başkalarını düşünen) insanların yaptığı yardımın büyüklüğü küçüklüğü önemli değil" diye konuştu.

TED'den gönderilen yardım malzemeleri İdil Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Yardım çerçevesinde TED, İdil Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu "kardeş okul" ilan etti. Yardım dağıtımı için İdil'e gelen TED yöneticileri, İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i ziyaret ettiler. İdil'e ilk kez geldiklerini belirten TED yetkilileri, gördükleri manzara karşısında etkilendiklerini belirterek, yardım edilen öğrencilerin gerçekten yardıma muhtaç kişiler olduğunu gördüklerini belirterek, desteklerinin süreceğini söylediler.

İdil Kaymakamı Hasan Tanrıseven de Türk Eğitim Derneği'ne yardımlarından dolayı teşekkür ederek, yardımların, İdilli öğrencilerin çalışmalarında pozitif etki yaratacağını ve bu öğrencilerin ileride üniversiteyi kazanıp iş sahibi olmalarında destek olacağını kaydetti.

İdil Can - Kenthaber / İdil
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 20:37:44
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 10:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?