20
Mayıs
2024
Pazertesi
İDİL - ŞIRNAK

Termik santrale hayır mitingi

İdil ilçesinde termik santrallerin çevre üzerinde yaptığı etkisini protesto etmek ve Şırnak'ta termik santrallere karşı yapılacak halk yürüyüşünü duyurmak amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.

İdil Belediye binası önünde yapılan 'Termik santrallere karşı hayır" mitingine İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, belediye çalışanları, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez, KESK Platform Dönem Sözcüsü Abdurrezak Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Şırnak KESK Platform Dönem Sözcüsü Abdurrezak Yıldız, "Şırnak Termik Santrale Karşı Platform olarak ilimizde insan ve çevre katliamına yol açacak termik santrallerin kurulmasını engellemek amacıyla başlatılan eylemler 11 Ekim 2008 tarihinde 'Avgamasya Halk Yürüyüşü' ile devam edecektir. Saat 10:00 'da Ömer Kabak meydanında toplanması planlanan yürüyüşümüze gerekli izin verilmemesinden dolayı toplanma yeri Bakım Evi kavşağı olarak değiştirilmiştir. İnsan ve çevre sevgisini kalbinde taşıyan, geleceğine sahip çıkmak isteyen tüm halkımızı yürüyüşümüze güç katmasına davet ediyoruz. Yürüyüşe davet etmek amacıyla Şırnak il ve ilçelerinde 500 adet duvar afişi ve 3000 adet el davetiyesi bu günden itibaren dağıtımı yapılacak" dedi.

Basın açıklamasında Şırnak'ta kurulması planlanan termik santrale karşı sivil toplum örgütlerinin, 'Termik santrallere hayır', 'Acar Gelişi Bu KİRLİ Bir İş', 'Çevre ve İnsan katliamına ortak olma!' basılı el ilanı ve broşür dağıttılar. Kalabalık kitle basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:18:07
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 18:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?