27
Mayıs
2024
Pazertesi
İDİL - ŞIRNAK

Terör şehitleri anıldı

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyünde 1987 yılında terör örgütü tarafından katledilen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı.

İdil ilçesinde 8 Temmuz 1987 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından Peçenek köyünde katledilen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı.

22 yıl önce katledilen Medine İstik, İsra İstik, M. Emin İstik, M. Reşat Özmen, Nuri Mung, Şükrü İstik, Gurbet İstik, Tahir Özmen, Süleyman İstik, Fatma İstik, İbrahim İstik, Abdulcelil İstik, Fadile İstik, M. Nuri İstik, Sıdıka Özmen ve Derviş Özmen adına düzenlenen törene İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cüneyt Ağaça, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Başar, İdil Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nasrettin Kaya, Şırnak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.

Peçenek köyünde düzenlenen anma töreninde kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, terör örgütünü lanetlediklerini ifade ederek, "22 yıl önce bu köyümüzde 16 vatandaşımız terör örgütü tarafından evlerinde haince katledildi. Bugünü hatırladıkça üzüldüğümüz, üzüldükçe yad ettiğimiz şehitlerimizi anmak için toplandık. PKK bilindiği gibi vahşice bu katliamlarını sürdürmekte ve devam etmektedir. Bilindiği gibi bölgemize gelen hizmetleri engellemek için dün olduğu gibi iki gün önce de baraj inşaatında çalışan dört vatandaşımızın canına yola döşedikleri mayını patlatarak kıydılar ve insanlarımızı katletmeye devam etmektedir. Biz Şırnak halkı olarak terör örgütünü lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.

22 yıl önce yaşanan olayda iki kardeşi şehit edilen Mehmet İslamoğlu ise, 1987 yılında yaşanan katliamda iki kardeşi ve eniştesinin hunharca katledildiğini, evlerinin yakıldığını, şu ana kadar aynı aşiretten olan yaklaşık 65 kişinin PKK tarafından öldürülüp aşiretlerinin dağıtıldığını söyledi.

İslamoğlu, "Katliamın yaşandığı gün PKK'lılar köyü basarak 2 kardeşim ile eniştemi öldürdüler. Bölgemiz de artık bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Bizler barış istiyoruz. Kardeşçe bir yaşam sürmek istiyoruz. Onun için terör örgütünü lanetliyoruz ve yaptığı bu eylemleri de kınıyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 22 yıl önce şehit edilen vatandaşlar için mezarları başında dua okundu ve terör örgütüne bir kez daha lanet yağdırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?