25
Mayıs
2024
Cumartesi
İDİL - ŞIRNAK

Türkiye Eskrim Şampiyonası İdil'de

TÜRKİYE ESKRİM ŞAMPİYONASI İDİL'DE YAPILACAK

Türkiye Yıldız ve Genç Erkekler Eskrim Şampiyonası Şırnak'ın İdil İlçesi'nde yapılacak.

İdil, bugünlerde tarihi bir günün sevincini yaşıyor. Birçok il ve ilçe bugünü yaşamayı beklerken, İdil bu sevinçli haberin havasını atarak yaşıyor. İdil Türkiye Yıldız ve Genç Erkekler Eskrim Şampiyonluğu'na ev sahipliği yapacak. Türkiye Eskrim Yıldız ve Genç Erkekler Şampiyonası'nın 15-16 Mayıs'ta İdil'de start alacağı açıklandı. Şampiyonanın İdil'de iki gün devam edeceği belirtildi. Organizasyonun ilçe tanıtımı açısında çok önemli olduğu, bölgenin yıllarca süren olaylar nedeniyle ve ilçenin ismi

yaşanan olaylarla anıldığı bir dönemde bu tür sportif aktivitelerin yapılması İdil için artı olacağı vurgulandı.

Şampiyonanın İdil'de yapılması yönünde Eskrim Federasyonu'ndan onayın çıktığı ve kararın İdil İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ileriki günlerde geleceği belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Türkiye Yıldız ve Genç Erkekler Eskrim Şampiyonası'nın İdil YİBO Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ve İdil için büyük bir tanıtım ve reklam olacağını söyledi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Üzüm de, "Türkiye Yıldız ve Genç Erkekler Eskrim Şampiyonası'nın ilçemizde yapılacak olması hepimizi heyecanlandırdığı gibi İdil için değişik bir spor aktivitesi olarak tarihe geçecektir. Şampiyonanın başarılı ve eksiksiz geçmesi için ellimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 02:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?