18
Mayıs
2024
Cumartesi
İDİL - ŞIRNAK

Validen Noel kutlaması

İdil İlçesi’ne bağlı Öğündük ve Haberli köylerinde kiliseleri gezen Vali Osman Güneş, Süryani vatandaşların Noel bayramını kutladı.

Şırnak’ın İdil İlçesi’ne bağlı Haberli Köyü’nde sevgi gösterileriyle karşılaşan Vali Osman Güneş, köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vali Güneş, Sarıköy’de vatandaşların evlerine geri döndüklerini belirterek, "Mağara köylüleri de yakında evlerine geri dönecekler. Türkiye bir huzur ülkesidir. Devletin görevi sizlere hizmet etmek, yardımcı olmaktır" dedi.

Haberli’de yetişen üzüm, pestil, pekmez ürünlerinin en yakın zamanda Şırnak’ta açılan ’El Sanatları ve Ürünleri Merkezi’nde pazarlanması sözünü veren Vali Güneş, daha sonra Morgabriel Manastırı’na (Devrul umur) geçti. Vali, Metropolit Samuel Aktaş’a iade-i ziyarette bulunarak, bayramını kutladı. Metropolit’e kilim hediye eden Vali Güneş, manastırda inanç, kültür ve hoşgörü dolu bir havayı görmenin kendisini memnun ettiğini ifade ederek, "Buralarda yaşayan vatandaşlarımız, bizim insanlarımız, bizim bir parçamızdır. Geçmişte yaşanan terör olayları nedeniyle hepimiz mağdur olduk, fakat son 4-5 yıldır bir huzur ortamı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Metropolit Samuel Aktaş da, "Bu huzur ortamı sayesinde artık Avrupa’dan buraya göç var, geliyor ve görüyorlar" diyerek, Vali Güneş’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

İdil-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 11:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?