19
Mayıs
2024
Pazar
İDİL - ŞIRNAK

Yeni ilköğretim okulunun temeli atıldı

Şırnak'ın İdil ilçesinde öğrencilere daha rahat bir ortamda eğitim ve öğretim verilmesi için bir ilköğretim okulunun daha temeli atıldı.

Son 3 yıldır eğitim ve öğretim alanında büyük başarılara imza atan Şırnak'ın İdil ilçesi son dönemde ilçe merkezi ve köylerinde yapılan eğitim yuvalarıyla da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Geçen Hafta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eski İdil 70. Mekanize Hudut Taburu bahçesinde temeli atılan 16 derslikli ilköğretim okulundan sonra bu hafta da İdil Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesine bir adet 16 derslikli ilköğretim okulunun daha temeli atıldı. Önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda hizmete girmesi planlanan 16 derslikli ilköğretim okuluna yer sıkışıklığı nedeniyle Turgut Özal Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki bin öğrenciden 400'ü İdil Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesine yapılacak okula yönlendirilecek. Böylece tek sırada üç öğrenci ders görmekten kurtulacak.

Temeli atılan ilköğretim okulu ile ilgi bilgi veren ilçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığımızın, sayın valimizin destek ve kararıyla temeli atılan 16 derslikli eğitim yuvamızın bitmesi ile çok rahatlayacağız. Sınıflardaki öğrenci sıra mevcudumuz 40'tan 25'e inecek öğrencilerimiz daha rahat çalışacaklar. Turgut Özal Mahallemizdeki Atatürk İlköğretim Okulumuzdaki öğrenci sayısını binden 600'e indireceğiz ve buradan aldığımız öğrencilerimizi yeni yapılan okulumuza kaydıracağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 16:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?