6
Mayıs
2024
Pazertesi
AKSARAY
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak 05.11.1999 tarih ve 23867 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan, 23.10.1999 tarih ve 99/13483 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Aksaray Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte 17 Mart 2006 tarihinde yayınlanan 5467 sayılı kanunun ek 64. maddesi ile değiştirilerek Aksaray Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Başlangıcından bu yana sürekli gelişen fakültemiz, fiziki kapasitesi ve eğitim-öğretim kadrosu ile çağdaş eğitim-öğretimin öncüsü olma yolundadır.

Şu an için Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinin aktif olduğu ve 2009 -2010 Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinin ikinci öğretimleri ile Matematik, Tarih bölümleriyle eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan fakültemiz halen 8 bölümde 42 akademik ve 3 idari olmak üzere toplam 45 personel ile gelecek öğrencilerini beklemektedir.

Faaliyetlerini Adana Yolu üzerinde 3 katlı Sabire Yazıcı binasında sürdüren Fen-Edebiyat Fakültesi, bünyesinde bulunan ve her biri alanında deneyimli öğretim elemanları ile öğrencilere salt bilgi vermenin dışında onlara düşünmeyi, konulara eleştirisel yönden bakmayı ve düşüncelerini eyleme geçirmeyi öğreten; entelektüel ve bilimsel bilgi sunmayı ve Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen yeni nesiller yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiş bir öğretim kurumudur.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Adana Yolu Üzeri
Adres2 :Aksaray
Posta Kodu :68100
Telefon :+90 382 280 12 02
Faks :+90 382 280 12 46
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.