7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Tarihçe

Fakültemiz 1992 yılında 3837 sayılı Kanun'la kurulan Niğde Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Önce Aksaray'da bulunan diğer birimlerle MKE kurumunun tesislerinde faaliyet göstermiş sonra N.Ü. Aksaray Mühendislik Fakültesi'nin şu anki binasında (ortak bina kullanımı ile) 1996 yılına kadar eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmüştür. Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin adı ve bağlılığı 17 Mart 2006 da yayımlanan 5467 sayılı kanunun ek 64.maddesiyle değiştirilerek yeni kurulan Aksaray Üniversitesine bağlanmış ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını almıştır.

Fakültemizin 1996 yılından 2008 yılına kadar müstakil bir binasının olmaması sebebiyle Aksaray Meslek Yüksekokulu binasının müşterek kullanımıyla eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmüştür. 2008 yılında Kampus alanındaki 5000m² kapalı alanda inşaatı devam etmekte olan Fakültemiz binasının bir kısmı tamamlanmış ve 2008 yılı güz döneminde Fakültemizin taşınması gerçekleşmiştir.

1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında İşletme Bölümü'nde öğrenci alarak faaliyete geçen Fakültemizde; İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümleri bulunmaktadır. İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinde ikinci öğretim de bulumaktadır. İktisat bölümüne henüz öğrenci alımı yapılmamıştır.
 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Aksaray Üniversitesi Merkez Kampüs
Adres2 :Aksaray
Posta Kodu :68100
Telefon :+90 382 215 6692 / 382 280 1261
Faks :+90 382 215 6691
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.