3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

"Pistole" operasyonuna 12 gözaltı

Aksaray'da yasa dışı örgüt kurarak çeşitli suçlara karıştıkları iddia edilen 12 kişi, "Pistole" ismi verilen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı örgütsel bir yapı oluşturarak "adam kaldırma, kurşunlama, zorla çek-senet tahsilatı, gasp ve tehdit" olaylarına karıştıkları iddia edilen kişileri takibe alan Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilere yönelik "Pistole" adlı bir operasyon düzenledi.

Planlı olarak yapılan operasyonda polis, isim ve adresleri belirlenen örgüt üyelerinin ev ve işyerlerine baskın yaptı. Operasyonda H.M.A., M.G.A., M.D., Y.Ç., A.C.,
K.A., N.A., D.O., H.S., C.B., S.H. ve İ.B. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan armada 5 adet tabanca, 1 adet gaz tabancası, 150 gram esrar, 130 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 30 adet 9 mm tabanca fişeği, 1 adet astsubay üniforması ele geçirildi.

Yakalanan şahıslardan D.O.'nun, 2005 yılı Eylül ayında Ankara'da kendisini aldattığını öne sürdüğü M.K.'nin vücuduna jilet ve kızgın bıçakla ismini kazıdığı öğrenildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından akşam saatlerinde mahkemeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:42:52
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 08:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?