30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

"Sultanhan'ı tanıtıyoruz"

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Akif Özbek, Sultanhanı Beldesi'ni gezerek, Belediye Başkanı Seyit Temel'i makamında ziyaret etti.

Tarihi Sultan Han'ı gezen Başsavcı Özbek, bu tür yapıların korunması gerektiğini söyledi. Sultanhanı Beldesi'nde ilk olarak Belediye Başkanı Seyit Temel'i makamında ziyaret eden Başsavcı Durmuş Akif Özbek, belde hakkında bilgi aldı. Daha sonra Sultan Han'ı gezen Başsavcı Durmuş Akif Özbek, Sultanhanı Belediyesi'ni bin yıldır ayakta duran bu hanın korunmasında gösterdiği ilgiden dolayı kutladı. Başsavcı Özbek, "Muhteşem bir yapıt. Büyük bir mimari zekayla yapılmış. Bu yapılarımızı korumalıyız. Belediye, tarihi Sultan Han'ı büyük bir özveri ile koruyor. Burada iyi bir çalışma yapılarak yerli ve yabancı turistlere o dönem yaşatılmalıdır" dedi.
Başkan Temel de "Sultan Han'ı aslına uygun bir şekilde restore ettirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Buranın dünyaya tanıtılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Düzenlediğimiz festivallere önümüzdeki yıllarda yabancı misafirleri davet edeceğiz. Aksaray'ın en çok turist çeken bölgelerinden biri olan hanımız dünyaca ünlüdür, ancak biz yine de tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 16:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?