8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

19 evi bunlarla soydular

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık-Yankesicilik-Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin hırsızlık olayları ile ilgili yaptığı çalışmalar sonuç verdi.

19 ayrı hırsızlık olayının faili 2 kişi yakalandı.

Hırsızlık olaylarının aydınlatılması için geniş çaplı araştırma yapan Hırsızlık Bürosu ekipleri, yaptıkları incelemede 19 ayrı hırsızlık olayında ikametlerin kapı kilit göbeğinin kırılarak hırsızlık olaylarının gerçekleştiğini belirledi.

Ekipler, olay yeri raporları, parmak izi ve kullanılan yöntemle ilgili yaptığı titiz çalışma sonunda Aksaray merkezde meydana gelen 19 ayrı hırsızlık olayının faillerinin A.O. ve Y.T. olduğunu tespit etti.

A.O.’nun 3 hırsızlık suçundan, Y.T.’nin ise 12 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu belirleyen polis, düzenlediği planlı operasyonla 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. A.O.’nun üst aramasını yapan polis bir adet kurusıkı tabanca ele geçirirken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada hırsızlık olaylarında kullanılan 3 adet pense, 1 adet ayarlı anahtar ile 1 adet araç navigasyon cihazı ele geçirildi. İfadeleri alınıp adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.O. mahkemece tutuklanırken, Y.T. hakkında denetimli serbestlik kararı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2012 Cumartesi 18:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?