3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

2 bin 200 kişi grip olmuş

Aksaray Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Aksaray'daki toplu ishal, kusma ve karın ağrısı vakalarının kesinlikle zehirlenme olmadığını, durumun grip salgını gibi bir virütik enfeksiyon olarak adlandırılabileceğini söyledi.

Aksaray Devlet Hastanesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen ile basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, Aksaray Devlet Hastanesi acil servis, poliklinik ve sağlık kuruluşlarına bugüne kadar toplam 2 bin 200 kişinin mide yanması, kusma ve ishal şikayetleri ile başvurduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığından gelen ekibin gerekli inceleme çalışmalarını yaptığını ifade eden Yılmaz, bakanlığın çalışmaların sonucunu Salı günü bir rapor olarak bildireceğini ifade etti.

Ahmet Yılmaz, rapor sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim sulardan alınan numunelerin tahlillerinde herhangi bir problem gözükmüyor. Ama ileri tetkik için numuneler Ankara'ya gönderildi. Biz vatandaşlarımızdan suyu kaynatarak içmelerini ve genel temizliklerine dikkat etmelerini tedbiren istiyoruz. Bütün vatandaşlarımız sakin olsunlar, herhangi bir telaşa, endişeye yer yoktur. Müracaatta bulunan vatandaşlarımızda mide yanması, kusma ve bazı vatandaşlarda da hafif ishal durumu söz konusu. Bu vakalar zehirlenme değil, bu durumu grip salgını gibi bir virütik enfeksiyon diye adlandırabiliriz. Grip salgını gibi. Grip salgını gelip bir süre sonra geçiyor. Bu da benzeri bir durum. Gelip tedavi olan vatandaşlarımızdan taburcu olduktan sonra tekrar gelen yok."

aa
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 22:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serdar KAYA IP: 88.243.46.xxx Tarih : 18.05.2008 15:14:15

hayatımda ilk kez duyuyorum griple kusma be bulantının olduğunu.griple kusma ve bulantının ne alakası var ?? şebeke suyundan kaynaklandığı bence kesin.ama yetkililerin dediği gibi bi çeşit virüs olabilir.