3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

21 Mayıs Dünya Süt Günü

Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği, 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle, sütün sağlık açısından yararlarını ortaya koymak için Aksaray Belediyesi ile ortak bir program düzenleyerek ilköğretim okullarında öğrenim gören 27 bin öğrenciye süt dağıttı.

"Sağlıklı bir yaşam için süt için" isimli program Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Esat Zengin ve daire müdürlerinin de katılımıyla Güller Ceylan Acar İlköğretim Okulu'nda başladı.

Öğrenciler, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan sütleri içerken, Vali Sebati Buyuran öğrencilerin tüm gıdaların son kullanma tarihlerini kontrol ederek almalarını istedi. Daha sonra Birlik Başkanı Esat Zengin ve birlik görevlileri tarafından öğrencilere süt dağıtımı yapılırken, protokol üyeleri de öğrencilerle birlikte süt içerek örnek oldular.

Sağlıklı bir nesil için öğrencilerin her zaman süt içmesini isteyen Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Esat Zengin, "21 Mayıs Dünya Süt Günü'nde sütün sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedik ve belediyemizle böyle bir organizasyona karar verdik. Biz küçüklüğümüzde ABD'den gelen süt tozları okullarda dağıtıldığı ve tadı çok kötü olduğu için sütten tat alamadık. Bugün özellikle Aksaray'da süt üreticisi tarafından üretilen sütleri çocuklarımıza dağıtıyoruz. Bu sütler çok lezzetli ve sağlık açısından yararlıdır" dedi. Üreticiden süt sanayicisi tarafından 1'e alınan sütün marketlere geldiğinde 3 olduğunu belirten Birlik Başkanı Esat Zengin, "Çiftçi ürettiği sütü 1'e satarken marketlerde bu fiyat 3'e çıkıyor. Bunun önüne geçmek için birliklerimiz bir fabrika kurma yolunda ilerliyorlar. Bu proje gerçekleştiğinde tüm vatandaşlarımız hergün günlük sütü evlerine kadar gelen servislerden alacaklar. Bu projeyi hayata geçirmek için önemli mesafeler kat ettik" şeklinde konuştu.

Çocuklara süt içme alışkanlığını kazandırmak için böyle bir proje hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta da, "Süt içen nesiller sağlıklı ve zeki nesiller olacaktır. Biz de süt tüketimini arttırmak ve çocuklara süt içme alışkanlığını kazandırmak için böyle bir çalışma yaptık" dedi.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran ise, süt tüketiminin artması gerektiğini belirterek, "Süt tüketiminin ülkemizde Avrupa ülkelerindeki seviyeye gelmesi için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunun için birliğimizin yaptığı çalışma gerçekten çok önemlidir. Ayrıca sütteki kalitenin de AB standartlarında olması için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürmeliyiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?