3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

3 işyerinde yangın

Aksaray'da gece geç saatlerde kereste ve mobilya imalatı yapan bir kişiye ait yan yana bulunan 3 işyerinde başlayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından 4 saat süren çalışmanın ardından diğer işyerlerine sıçramadan söndürüldü.


Yangın, saat 01.00 sıralarında Yeni Sanayi Mahallesi Kavakçılar Sitesi'nde bulunan Çevikler Kereste ve Mobilya İmalathanesi'nde çıktı. Edinilen bilgiye göre, üç binadan oluşan işyerinin kereste bölümünde çıkan yangın kısa sürede mobilya bölümünün bulunduğu 2 ayrı imalathaneye sıçrarken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için seferber oldu. Gülağaç, Eskil ve Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi ile Nevşehir'den takviye itfaiye ekipleri istendi. İtfaiye ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kereste ve mobilya imalathaneleri yanarak kül oldu.


İşyerinin yandığını gören Fevzi Çevik ise kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Çevik'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangının Kavakçılar Sitesi'ndeki diğer işyerlerine sıçramaması için bölgede bulunan ağaçları ıslatan ekipler, yaklaşık 4 saat süren bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için emniyet güçleri ve itfaiye ekipleri tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı.

200 METRE UZAKLIKTA BİR YANGIN DAHA ÇIKTI


İtfaiye ekipleri Kavakçılar Sitesi'ndeki yangını kontrol altına almaya çalıştığı sıralarda yangın mahalline yaklaşık 200 metre uzaklıktaki başka bir kereste imalathanesinin yanında da küçük çaplı bir yangın başladı. Yangını gören polislerin toprak ve yangın söndürme cihazıyla müdahalesi yeterli olmayınca olay yerine gelen bir itfaiye ekibi yangına müdahale ederek söndürdü.


Yangına müdahale eden polislerin akaryakıtlı bir bez parçasının olduğunu söylemesi üzerine Aksaray Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri yangın mahalline geldi. İnceleme yapan ekipler bez parçalarını toplayarak incelemeye aldı. İkinci yangındaki bu gelişme kereste ve mobilya imalathanesinin kundaklanma ihtimalini ortaya çıkardı.


Öte yandan, Aksaray'da son günlerde yangın olaylarının artması ve yangın mahallinde polisler tarafından bulunan bezler itfaiye ekiplerine 'Neron'u hatırlattı. Yaklaşık 10 yıl önce Aksaray'da 40'ın üzerinde apartmanın çatısını kundaklayan ve kundakladıktan sonra polis ve itfaiyeyi arayan bir şahıs, "Benim adım Neron, ... mahalledeki ... isimli apartmanın çatısını aleve verdim. Gidin ve söndürebiliyorsanız söndürün" diyordu. 40'ın üzerinde kundaklama yaptıktan sonra bir anda ortadan kaybolan ve bir daha
haber alınamayan Neron ile ilgili ard arda gelen yangınların ardından itfaiye ekipleri başta olmak üzere vatandaşlar arasında, "Yoksa geri mi döndü?" söylentileri dolaşmaya başladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 10:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?