3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

36 kişilik çete çökertildi

Konya'da bir kadına şantajla tecavüz ettikleri, cinayet, adam yaralama, gasp ve çek senet işleriyle uğraştıkları iddia edilen 36 kişilik suç örgütü çökertildi.

Örgüt üyesi 29 kişi gözaltına alınırken, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 7 kişinin cezaevinde olduğu öğrenildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri 8 aydır takip ettikleri 36 kişilik organize suç örgütüne yönelik sabah saatlerinde merkezi Konya olmak üzere, Bozkır ilçesi, İstanbul, Bursa ve Aksaray'da eş zamanlı operasyon yaptı.

Bozkır'da bir mutemetin öldürülmesi nedeniyle "Bozkır" ismi verilen operasyonda Konya'da 21, İstanbul'da 4, Bursa'da 2 ve Aksaray'da 2 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün liderinin, sabıkalı kasa hırsızı ve adam öldürme suçundan yargılanması devam eden tutuklu sanık A.T. olduğu iddia edilirken, cezaevinde bulunan ve suç örgütüyle ilgili lider dahil 7 kişinin daha dosyada sanık olarak yer aldığı öğrenildi.

Tutuklu bulunan ve yapılan operasyonda örgüt lideri olarak adı geçen A.T. ve beraberindekiler, 4 Ağustos 2006 tarihinde 70 yaşındaki Mustafa Şengül'ün vurularak öldürülmesi, 9 Ağustos 2006 tarihinde de Hasan Candan'ın vurularak 18 bin YTL'sinin gasp edilmesi suçlarından yakalanarak tutuklanmıştı.

5 Ağustos 2007 tarihinde ise bir gıda şirketinde mutemet olarak çalışan Mehmet Koçak (41), şirkete ait 42 BJ 243 plakalı otomobille 55 bin YTL nakit para ve 35 bin YTL değerinde çekle iş yerinden bankaya doğru giderken kaçırılmış, paraları alıp, araç yakılmış ve mutemet öldürülmüştü. Mutemetin cesedi ise Bozkır'da bir yaylaya gömülü olarak bulunmuştu. Mutemeti öldürüp, soydukları belirlenen kişilerin de örgüt lideri A.T'nin çetesine bağlı olduğu belirtildi.

Konya'da belirlenen suç örgütü üyelerinden 5 kişinin bir kadına tecavüz ettiği, şantaj ve tehdit ettikleri de belirlendi. Suç örgütünün aynı zamanda adam yaralama, gasp, çek ve senet işi yaptığını delillendirmeyi başaran polis, operasyon için düğmeye basarak şüphelileri yakaladı. Yakalanan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise çek, senet ve çok sayıda silah ele geçirildiği öğrenildi. KOM Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan şüphelilerin ifadelerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 12:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?