8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

4 bıldırcın 5 bin oldu

Aksaray’da bir hevesle başladığı bıldırcın yetiştiriciliğini meslek haline getiren Adem Bolakar, 4 bıldırcınla başladığı bıldırcın yetiştiriciliğinde şimdi kurduğu çiftlikle haftalık 5 bin bıldırcın üretimi yapıyor.

Aksaray’ın merkeze bağlı Akhan Kasabasında kurduğu çiftlikte Aksaray ve Türkiye genelinde birçok şehre bıldırcın ve yumurta ticareti yapan Adem Bolakar, Irak’a da yumurta ve bıldırcın ihracatına başladı. Bıldırcın hevesinin küçük yaşlarda başladığını anlatan Adem Bolakar, hevesin bir üretim çiftliğine dönüştüğünü belirterek, ilk önce Aksaray’ın, sonra Türkiye’de birçok ilin ve son olarak da Irak’a yumurta ve bıldırcın ihracatı yaptığını kaydetti.

Bıldırcın yetiştirmeyi çok sevdiğini ifade eden Bolakar, "Bıldırcınlara 24 saat çocuğum gibi bakıyorum. 250 metre kare çiftlikte bıldırcın sayısı her geçen gün artıyor. Bıldırcın alanında Aksaray’ı bir marka haline getirmeyi hedefliyorum" dedi. Çiftliğinde şu anda 50 bin bıldırcın bulunduğunu ve kuluçka makineleri ile haftalık 5 bin adet bıldırcın üretimi yaptığını da belirten Bolakar, Aksaray’da en büyük eksiklik arasında görülen bıldırcın yumurtası ve eti ile pazarının genişlediğini, Aksaray’da marka olma yolunda büyük bir azim ile ilerlediğini söyledi. Aksaray’da ve Türkiye genelinde bıldırcın eti ve yumurtasına ilginin yoğun olduğunu da dile getiren Bolakar, günlük 18 bin adet yumurta topladığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 11:15:47
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 11:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?