3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Aksaray’da, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açılan standı eşi ile birlikte ziyaret eden Vali Sebati Buyuran, dağıtılan broşürden alarak hastalıkta erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir alışveriş merkezinde stant açtı. Meme kanserinde kendi kendine muayene yöntemi ve kanserde erken teşhis konusunda halkın bilinçlendirilmesinin amaçlandığı standı Aksaray Valisi Sebati Buyuran eşi Hazbiye Buyuran ile birlikte ziyaret etti. Hastalıkla ilgili bilgilerin verildiği broşürden alan Vali Buyuran, “Kanser erken teşhis edilmesi durumunda artık tedavisi yapılabilen bir rahatsızlık haline geldi.

Vatandaşlarımız kendi sağlıkları için teşhis merkezine gelerek testler yaptırabilirler. Kadınlarımız meme kanserine karşı kendi kendilerini muayene yapabilirler” dedi.
Aksaray Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinin yaptığı çalışmalarla Türkiye’de üçüncü sırada olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, “Binlerce vatandaşımız taramadan geçirildi ve bir çok vaka erken teşhisle tedavi edildi. Bundan sonrada tarama merkezindeki görevli doktorlarımızın çalışmalarına başarıyla devam edecekler” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 11:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?