30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

40 yıldır yakan hasret

Boşandığı eşinde kalan kızının hasretine dayanamayan anne; 40 yıl önce, daha 1 yaşındayken ayrılmak zorunda kaldığı kızını bulabilmek için her yolu deniyor. 1964 yılında Ankara’da Ahmet Mesut Yerçel ile mutlu bir evlilik yapan Sahire Candan (58), 1965 yılında 1 kız çocuğu dünyaya getirdi.

Kızı Sahire’nin doğum yaptığı haberini alan ve torununu görmek için çiftin Ankara’daki evine gelen Fettah Candan, aile içi tartışma sırasında damadı Mesut Yerçel’in, kızı Sahire’ye küfür ettiğini duyunca gurur meselesi yaparak kızı Sahire ve torununu yanına alıp Aksaray’a döndü. Boşanma davası sırasında ailesinin 1 yaşındaki kızı Adeviye’yi istememesi ve evden atma tehdidinde bulunması üzerine Sahire Candan mahkemede kızının velayetini baba Mesut Yerçel’e verdi. O günden sonra anne Sahire Candan, bir daha kızını göremedi.

Mahkeme kararıyla kızını eşine veren ve bir daha göremeyen Sahire Candan, babası Fettah Candan’ın 1975 yılında vefat etmesi üzerine kızını aramaya başladı, ancak boşandığı eşi Mesut Yerçel’in adres değişikliği yapması nedeniyle onlara ulaşamadı. 40 yıldır evlat hasretiyle yandığını ifade eden Sahire Candan, "Kızımın nerde olduğunu bilen varsa bana bildirsin, artık dayanamıyorum. 1 yaşından buyana görmediğim kızımı hep benden kaçırdılar. Onu ve torunlarımı ölmeden önce görmek istiyorum. Savcılığa başvurdum ama bana, adres olmadığı için ulaşamadıklarını söylediler" dedi.

Kızının Ankara’da bir subayla evlendiğini öğrendiğini söyleyen Sahire Candan, "Kızımdan en son evlendiği yönünde bir haber aldım. Eski eşimin yakınlarından, kızımın bir resmini aldım. Daha sonra araştırdım, kızım Mehmet Erdal Çolak isimli bir subayla evlenmiş ve Mesut Erol ile Mehmet Ercüment isminde iki çocuğu olmuş. Kızım Adeviye Zerçin Çolak, şuanda 41 yaşında. Beni hiç aramadığı için bu güne kadar ona benim öldüğüm söylenmiş olabilir. Ama ben yaşıyorum ve kızımı görmek istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 11:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?