8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

5 ayrı kaza: 19 yaralı

Aksaray'da buzlanma nedeniyle meydana gelen 5 ayrı trafik kazasında 19 kişi yaralandı.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava Aksaray'da da etkili oldu. Soğuk havanın etkisiyle Aksaray'ı Konya, Ankara, Adana ve Nevşehir'e bağlayan karayolları tamamen buz tutarken, şehir merkezinde de tüm yollar buza teslim oldu. Kar yağışı sonrası buzlanan yollarda 20'ye yakın maddi hasarlı kaza meydana gelirken, 5 ayrı kazada ise 19 kişi yaralandı.

İlk kaza Aksaray - Nevşehir Karayolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Tunç idaresindeki 68 EK 315 plakalı minibüs, Ali Kaş idaresindeki 42 YT 585 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada araç sürücülerinin yanı sıra, Recep Uçar, Filiz Sönmez, Fatma İriş, Hümeyra Ak, Neslihan Kaymak ve Enes Atar yaralandı. Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İkinci kaza ise yine aynı yolun 30. kilometresinde yaşandı. Osman İpek idaresindeki 06 MOY 30 plakalı otomobil, buzlanan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve otomobilde bulunan Yüksel İpek ile 1 yaşındaki Yiğit Hamza İpek isimli bebek yaralandı. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Üçüncü kaza haberi ise Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'nde meydana geldi. Ortaköy Yolu'ndan Aksaray istikametine seyreden Adem Metin idaresindeki 40 DR 073 plakalı otomobil, buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ile otomobilde bulunan Yasin Metin, Mustafa Metin ve Ayhan Metin yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Dördüncü kaza da Aksaray'ın merkeze bağlı Kalalar Mahallesi 3504 nolu sokakta meydana geldi. Vedat Yılmaz idaresindeki 81 BS 414 plakalı patates yüklü kamyon, buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çıktı sonra devrildi. Kazada sürücü ve kamyonda bulunan Ahmet Yardımcı yaralanırken, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Beşinci kaza ise Aksaray Oto Sanayi Sitesi girişinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Buzlanan üst geçitten aynı istikamete seyreden TIR ile yolcu otobüsü çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile TIR köprünün bariyerlerine çarparak durabilirken, kaza da 2 kişi hafif yaralandı. Otobüste bulunan yolcular kazanın buzlanmadan kaynaklandığını belirterek, yetkililerin gereken çalışmayı yapmamasından şikayetçi oldu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2012 Pazartesi 16:08:13
Güncelleme :26 Ocak 2012 Perşembe 11:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?