3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

500 bin dolarlık kokain yakalandı

Aksaray'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen kokainin piyasa değerinin 2. 5 milyon dolar değil, 500 bin dolar olduğu açıklandı.

Aksaray'da düzenlenen operasyonda ele geçirilen 4 kilo 658 gram kokainin piyasa değerinin 3 farklı şekilde açıklanması akılları karıştırdı.

Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilere açıklama yapan Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, kokainin kilogramının piyasa değerini 500 bin dolar olarak açıklarken, gazetecilere dağıtılan basın bildirisinde ise 4 kilo 658 gram kokainin piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğu yazıldı. Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla yapılan duyuruda ise, "Kokainin toplam değeri 500 bin dolardır. Bir
yanlış anlaşılma olmuştur" denildi.

ÖNCEKİ HABER
Aksaray'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 2. 5 milyon dolar olan 4 kilo 658 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapılacağı yönünde istihbarat edindi.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışmalara başlayan ekipler, yaklaşık 1 ay süreyle şüphelileri takibe aldı. Takipler sırasında yurt dışından kadın kuryeler ile Türkiye'ye getirilen kokainin Arap ülkelerine gönderileceği bilgisine ulaşılınca operasyon düzenlendi. 4 ayrı noktaya eş zamanlı yapılan operasyonda, H.C (45), B.C (33), G.Y (48) ile Lübnan ve Ukrayna vatandaşlığı bulunan M.N. (35) gözaltına alındı.

Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 2.5 milyon dolar olan 4 kilo 658 gram kokain ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, "Ekiplerimiz sürekli kontrol ve uygulamalar yaparak zehir tacirlerine geçit vermiyor. Doğu ile batı arasında uyuşturucu madde geçişinin güzergahı olabilecek noktalarda uzman ekiplerimiz, yaptıkları çalışmalarda şimdiye kadar önemli bir başarı elde etti. Son operasyonda ise kilosunun 500 bin doların üzerinde olduğu ifade edilen 4 kilo 658 gram kokain maddesi ele geçirildi. Bu operasyonu gerçekleştiren ekiplerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Bundan sonrada ekiplerimiz, zehir tacirlerine karşı her an hazır olacaklardır. Uyuşturucu maddenin Ortadoğu ve Arap ülkelerine pazarlanmak istendiği ya da yurt içinde de sokak satıcılarıyla eritilmesi muhtemel olduğu değerlendiriliyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 21:28:54
Güncelleme :23 Eylül 2009 Çarşamba 21:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?