3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

85. yıla muhteşem kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aksaray'da coşkulu törenlerle kutlandı.

Vali Sebati Buyuran'ın Valilik makamında tebrikleri kabulü ile başlayan törenler, daha sonra halkın da katılımı ile Aksaray Atatürk Stadı'nda devam etti. Burada ilk olarak Vali Sebati Buyuran, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hayati Kasım ve Belediye Başkanı Nevzat Palta vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halka ve öğrencilere seslenen Vali Sebati Buyuran, “Hepimiz genç nesillere Cumhuriyeti çok iyi anlatmalı ve değerini bilmesini sağlamalıyız. Ulu Önder Atatürk'ün eseri ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyeti, ilanının 85. yılında birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Yüce Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve saygı ile anıyoruz” dedi.

Folklor gösterisi ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından geçit töreni düzenlendi. Tören geçişi sırasında polis ve askeri birlikler vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozihan IP: 78.169.131.xxx Tarih : 28.11.2008 20:56:06

selam arkdaslar ben ogun cumhuriyetimizin 85. yıl donumunde bende ordaydım ve al bayragımızı ben tasıyordum cok buyuk gurur oldu (benim için) Nice 85.Yıllara ..... (BY FeNeRLi68)