3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Ağar, Erdoğan'a çattı

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetelere cumhurbaşkanı seçiminde uzlaşma arayacağı yönünde beyanatlar verdiğini belirterek, "Neden geçmişte Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma aramadınız da milleti bunun üzerinden bölmeye çalışıyorsunuz? Hiç vicdanınız sızlamadı mı?" dedi.


Ağar, bir süre önce partisinin seçim konvoyunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden partililer için okutulan mevlite katılmak üzere geldiği Aksaray'da düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın gazetelere cumhurbaşkanı seçiminde uzlaşma arayacağı yönünde beyanatlar verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz size bu yolları gösterdiğimiz vakit duymazdan geldiniz. Kendinizi Siirt'ten milletvekili seçilmek için ana muhalefet partisi ile uzlaştınız. Ama milletin problemini çözmek için bir uzlaşma aramadınız."

Ağar, bir gazetecinin Kuzey Irak'taki gelişmelerle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

"Hükümet seçime kadar vakit geçiriyor. Onların Kuzey Irak politikası yok. Irak ile ilgili politikaları da yok. Bu, 4.5 yılda görüldü. Bu Hükümet terörle mücadele politikasını, üzerine basarak söylüyorum, ABD'yi bile rahatsız edecek ölçüde ABD'ye ihale etmiştir. Terörle mücadele, ihaleye verilmeyecek kadar önemli bir meseledir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bağımsız şekilde politika belirlerler. İhtiyaç duyulduğu noktada çeşitli ülkelerle işbirliği yapar. Bu Hükümet'in böyle bir iradesi olmadığı için seçimden önce de vakit geçirmeye çalışıyor."

AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 15:52:30
Güncelleme :11 Temmuz 2007 Çarşamba 16:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?