25
Nisan
2024
Perşembe
AKSARAY

Akbor ilk ihracatını gerçekleştirdi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde 2008 yılında faaliyete geçen Akbor Boru Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ilk ihracatını Rusya Federasyonu Dağıstan Özerk Bölgesi ve Arnavutluk'a gerçekleştirdi.

Dağıstan Özerk Bölgesi'nde yapılacak içme suyu projesi ile Arnavutluk Hidroelektrik Santrali projeleri için Aksaray'da toplam 33 bin metre boru üretilerek ihraç edilecek. Akbor Boru Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ilk ihracatını düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Fabrikanın yapacağı ilk ihracat öncesinde fabrikada düzenlenen törene Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hayati Kasım, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, ATSO Başkanı Ali Öztürk ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Fabrika binasını gezen protokol üyeleri ve iş adamlarına üretim ve fabrika hakkında bilgi veren Akbor Genel Müdürü Mehmet Bedir, "Fabrikamız CTP boru üretimi yapan Türkiye'nin 3. büyük tesisidir. CTP Boru ve bağlantı elemanlarını şu anda en ileri teknoloji olan elyaf sarma metodu ile üretiyoruz. Fabrikamızda 300 milimetreden 3.500 milimetreye kadar CTP boru ve ek parçalarını üretiyoruz. Elyaf sarma metodu şu anda içme suyu ve diğer alt yapı işlerinde en çok tercih edilen ve sağlıklı olan sistemdir. Bugün ilk ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Dağıstan Özerk Bölgesi'nde yapılacak içme suyu projesi ile Arnavutluk Hidroelektrik Santrali projeleri için fabrikamızda toplam 33 bin metre boru üreterek ihraç edeceğiz" dedi.
Fabrika gezisinin ardından TIR'lara yüklenen CTP borular Dağıstan Özerk Bölgesi'ne götürülmek üzere yola çıktı. Vali Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, firma yetkililerine başarı dileklerini ifade ederek Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?