3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Akıllara durgunluk veren sahtecilik

Aksaray'da emniyet ekipleri, mühürde, resmi belgede ve kıymetli damgada sahtecilik yapan 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bir ihbar üzerine yurt dışına yasa dışı yollardan adam kaçırmak için sahte belgeler düzenlendiği tespit edilen bir işyerine baskın yaptı.

Baskında 1 adet Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait mühür, 1 adet Aksaray Aile Mahkemesi yazılı plastik mühür, 1 adet üzerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı 600 Yataklı Çorlu Askeri Hastanesi Baştabipliği yazılı plastik mühür, 1 adet üzerinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası
yazılı plastik mühür, 1 adet üzerinde Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü yazılı soğuk damga, 2 adet hususi pasaport, 5 adet kişi ve kurumlara ait kaşe, 30 adet harddisk, 30 adet disket, 1 adet CD, değişik isimlere ait 4 adet sürücü belgesi, 20 adet nüfus cüzdanı, askeri hastane raporları ve sahte olduğu belirlenen bir çok belge ele geçirildi. Baskında A.Ş.K. ve Ş.K. isimli şahıslar, üzerlerinden, işyerlerinden ve ikametlerinden elde edilen suç aletleriyle birlikte Cumhuriyet
Savcılığı'na çıkartıldı. Şüphelilerden Ş.K. yapılan sorgulama neticesinde serbest bırakılırken, diğer sanık A.Ş.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 04:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?