29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Aksaray 24 saat gözetlenecek

Aksaray şehir merkezinde yapılacak kamera sistemiyle işyerleri 24 saat gözetimde olacak. Sistemin faaliyete geçmesiyle hırsızlık olaylarının büyük oranda düşmesi hedefleniyor.

Aksaray’da Kapalı Çarşı esnafının kamera sistemi önerisini araştıran Aksaray Valiliği, piyasa araştırması yaptırarak işyerlerinin yoğun olduğu caddelerin kameralarla 24 saat süreyle gözetlenmesini sağlayacak sistemin maliyetini çıkarttırdı.

Hırsızlara karşı caydırıcı olacağı tahmin edilen kameralı gözetleme sisteminin tanıtımı, Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Nihat Dündar, ATSO Başkanı Süleyman Baydilli, sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehir merkezinde işyerleri bulunan esnafların katılımıyla Aksaray Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Esnafların kendilerine getirdikleri teklifi biraz daha geniş bir boyutla düşünerek araştırmasını yaptırdıklarını belirten Vali Hüseyin Avni Coş, "Kameralı gözetleme sisteminin son derece yararlı olacağını düşünüyorum. Öncelikle hırsızlık olaylarına karşı caydırıcı bir özelliği olacak. Meydana gelen asayiş olaylarında ise failler önce kurulan kameralara yakalanacaklar. Kameralardan tespit edilen hırsızları polisimizin yakalaması daha kolay olacak" dedi.
Kameralı gözetleme sisteminin Balıkesir, Ankara ve İstanbul’da uygulandığını vurgulayan Emniyet Müdürü Nihat Dündar da, "Aksaray’da meydana gelen olay sayısı çevre illere oranla çok düşük, ancak kurulacak sistem çok işimize yarar. Bu hizmeti bize verirseniz minnettar kalırız" diye konuştu.

Slayt gösterileriyle kurulacak sistemi esnaflara anlatan Teknik Sorumlu Mustafa Yalvaç ise "Sistemin başlangıç ve kontrol ünitesi Merkez Polis Merkezi olacak. Buraya 4 adet son teknoloji bilgisayar yerleştireceğiz. 30 adet zum özelliği olan kamera, bilgisayarlar, televizyon, altyapı kirası ve kablo maliyeti toplam olarak 120 bin doları buluyor. Yaklaşık 700 işyeri ve caddeler 24 saat kamera ile izlenecek. Meydana gelen olayların faillerinin kameralara yakalanmaması imkansız. Ayrıca kurulacak kameraların sıcak ve soğuktan etkilenmemesi için özel fanlı koruma kutuları olacak. Sistem kurulduktan sonra iki kişi kameralar uzaktan kumandalı olduğu için merkezden kontrollerini yapabilecekler. Olay yeri merkezdeki görevliler tarafından zumlanarak kayıt altına alınabilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 17:27:00
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 23:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?