4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray 29 Ekim'i kutluyor

AKSARAY'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aksaray'da coşkuyla kutlandı.

Vali Orhan Alimoğlu'nun Valilik makamında tebrikleri kabulü ile başlayan törenler, daha sonra halkın da katılımı ile Atatürk Stadı'nda devam etti.

 Burada ilk olarak Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hayati Kasım ve Belediye Başkanı Nevzat Palta vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halka ve öğrencilere seslenen Vali Orhan Alimoğlu, “Türk Milleti tarih boyunca önemli izler ve tesirler bırakmış bir millettir. Daha net bildiğimiz Anadolu'daki 1000 yıllık tarihimiz insanlığın yüz akıdır. 20. Yüzyılın başlarında, insaniyetle barbarlığın mücadelesi diyebileceğimiz bir hengamede, zor ve sıkıntılı günler yaşanmış, emsalsiz fedakarlıklarla gerçekleştirilmiş istiklal harbimiz neticesinde ise Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş Türk Devletinin devamlılığı sağlanmıştır. Bugün Cumhuriyetimizin 86. yılını açık alınlar ve huzurlu gönüllerle kutluyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından folklor gösterisi gerçeleştirildi, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve tören geçişi yapıldı. Tören esnasında Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Akif Özbek'in ağlaması dikkatlerden kaçmadı.

AKSARAY'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 13:02:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 13:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?