4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

28 Mart yerel seçimlerinin ardından Aksaray Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Nevzat Palta başkanlığında yapılan meclis toplantısında; meclis katipliği, meclis başkan vekilliği, encümen üyeliği ve bütçe kesimi hesap tespit komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın alacağı maaş ise belediye meclis üyelerinin çoğunluğuyla net 3. 5 milyar olarak belirlendi.


Dilek ve temenniler bölümünde MHP ve CHP meclis üyeleri, Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın olumlu girişimlerinin yanında olacaklarını açıkladı. Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray için gece gündüz çalışacaklarını belirterek, "Meclis üyelerimizin dilekleri için teşekkür ediyorum. Biz bu göreve talip olurken ne kadar veballi ve ağır bir yük olduğunu biliyorduk. İnşallah halkımızın da desteğiyle Aksaray'a hep beraber güzel hizmetler yapacağız" dedi.


Toplantıda, gizli oylama ile yapılan belediye encümenliği seçiminde, bir meclis üyesinin kendisine verilen kağıda Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş'un ismini yazarak sandığa atmasının ardından, meclis katibinin yüksek sesle Vali Coş'un ismini okuması şaşkınlığa yol açtı. Bunun üzerine Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Buraya seçilen insanlar halkın takdiriyle seçilmişlerdir. Bu tür bir davranışı hoş karşılamıyorum" dedi. Vali Hüseyin Avni Coş'un isminin yazıldığı oy pusulası geçersiz sayıldı.

AKSARAY - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 00:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?