4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray Belediye'sinden işsizlik sorununa çözüm

Aksaray Belediye Başkanı Osman Ertuğrul, işsizlik sorununu çözmek için yeni bir uygulama başlattıklarını ve örnek projenin hayata geçtiğini söyledi.
Başkan Ertuğrul, yatırımcılara binayı ve araziyi kendilerinin vereceklerini belirterek, "Aksaray'da şu anda örnek olarak yaptığımız bir fabrikamız var. Burada 100'e yakın işçi çalışıyor. Yatırımcı ile konuşarak ona bu imkanı sağladık. Bugün itibari ile Aksaray'da orta ölçekli yatırımcılarımız için 500 dönüm alan ayırdık. İmalat ve dumansız sanayi içinde 3 bin dönüm yer ayırdık. İster arazileri alıp iş yerini yaparlar, isterlerse de biz onlara binalarını yapar en az 30 işçi çalıştırmaları karşılığında 50 milyon liraya kiraya veririz. Şartnameye özel bir şart ekler, 10 yıl sonra da burada hizmet eden kurumun ilk önce satın alma yetkisi olduğunu belirtiriz. Bu şekilde şu anda hazırda olan 10'un üzerinde şirket var" dedi.
Turizmde olduğu gibi sanayileşmede de treni kaçırmak istediklerini belirten Ertuğrul, Önümüzde 1 yıllık bir zaman var. Bu zamanda Teşvik Yasası nedeniyle yatırımcı Aksaray'a geldi geldi, gelmedi bir daha getiremeyiz. Bu fırsatları kaçırmamak lazım. 28 Mart yerel seçimlerinin ardından inşallah bu projeyi tam anlamıyla hizmete sokma fırsatı verilir ve işsizliği de çözmüş oluruz" diye konuştu.
Ertuğrul aynı zamanda tekstil gibi kalifiye elaman yetiştirmek için kurs açmak her şeyin tamamlandığını, bu sayede kaliteli elamanlar yetişeceğini de sözlerine ekledi.
Başkan Ertuğrul'un girişimleri sonucunda örnek olarak ilk bina yatırımcı Metin Enli'ye verildi. Enli, Polanya ve Almanya'da da tekstil üzerine 2 ayrı fabrika işlettiğini ifade ederek, "Şu anda Aksaray'da belediyeden aldığımız yer ile bir tekstil fabrikası açtık. Bu fabrikada 100'e yakın işçimiz var. Bize belediye yer bulma konusunda çok yardımcı oldu. Başka türlü fabrikayı kurmamız uzun sürecekti" dedi.
AKSARAY -İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 20:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?