4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Aksaray Belediyesi'nden su borçlarına 'taksit' imkanı

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, belediyenin 2.6 trilyon su parası ve vergi alacağı, 5.4 trilyon da borcu olduğunu söyledi.

Su abonelerinden ve vergi mükellefi vatandaşlardan 2.6 trilyon alacakları bulunduğunu kaydeden Başkan Nevzat Palta, "Belediyemizin ciddi anlamda alacakları var. Özellikle halkımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Eğer bizler ödeyeceğiniz paraları alamazsak, sizlere yapacağımız hizmetler yeterli miktarda olamayabilir. Belediyemizin, emlak ve çevre temizlik vergisi borcu olan mükelleflerden 616 milyar 501 milyon 758 bin lira alacağı var. Yine bununla birlikte katılım payı olarak tahakkuk ettirilen, ancak ödenmeyen 41 milyar 85 milyon alacağımız bulunmaktadır" dedi.

Belediyenin borcunun bazı çevrelerin söylediği gibi 2 trilyon değil, 5.4 trilyon olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, "28 Mart seçimlerinden sonra belediyeyi devraldık. Halkımızın merak etmiş olduğu bir takım soruları cevaplamak istiyorum. Belediyenin bize devir olduğu tarihten itibaren, toplam 5 trilyon 349 milyar 391 milyon 591 bin lira borcu olduğunu belirledik. Belediyemizin, 28 Mart tarihi itibariyle yaklaşık 5.4 trilyon borcu vardır. Halkımızın bu konularda bilgi sahibi olması gerekiyor. Bu borçları önümüzdeki aylarda yavaş yavaş ödeyecek, daha sonra modern bir Aksaray oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

BORCU OLANLARA TAKSİT İMKANI

Su borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara taksitle ödeme imkanı sağlamayı hedeflediklerini de hatırlatan Aksaray Belediye Başkanı Palta, vatandaşların, borçlarını takside bağlatmak için müracaatta bulunmalarını istedi. Su paralarında indirim yapmaya yetkilerinin olmadığını açıklayan Başkanı Palta, "Şunu özellikle belirtmek istiyorum; halkımızın bize olan borcunda ne indirim yapma ne de gecikme faizini almama gibi bir yetkimiz var. Daha önce yapılmış olabilir. Ama bizim kesinlikle böyle bir yetkimiz yoktur. Bu bir amme alacağıdır. Bu nedenle mutlaka ödenmelidir. Kamu alacağı sayılan bu vergi ve ücretlerin gecikme zammının alınmaması, indirime gidilmesi, yasal olarak kesinlikle mümkün değildir. Vatandaşlarımızın böyle bir beklentiye girmelerini istemiyorum. Zaten böyle bir şey kanuni olarak mümkün değildir. Ama bizim yapacağımız, bu borçları belli taksitlere bölerek almak ve vatandaşlarımıza bu konuda kolaylık sağlamaktır" diye konuştu.

AKSARAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 15:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?