29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Aksaray bölgenin sağlık merkezi olacak

Aksaray’ın Sağlık ve Eğitim alanlarında bölgesel bir merkez konumuna geleceğini ifade eden Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, Sağlık sektöründeki gelişmelere dikkat çekerek özel hastanelerin sağlıkta rekabet ortamı doğuracağını ve hizmet kalitesinin artarak Aksaray’ın hasta çeken bir merkez konumuna geleceğini söyledi.

5084 Sayılı Yatırım ve İstihdamı Teşvik Kanununun sadece Sanayi ve Ticaret alanındaki yatırımları kapsamadığını belirten Vali Coş, eğitim, sağlık, turizm, gıda, tarım hayvancılık konusundaki yatırımları da içine alan kanun kapsamında Aksaray’da özel hastane ve okul çalışmaları ile projelerin olduğunu söyledi.

Dr.Şahap Kocatopçu Devlet Hastanesi(eski SSK) ve Aksaray Devlet Hastanesinde yaptığı incelemeler sırasında sektörün Aksaray’da gelişimi ve durumu ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Hüseyin Avni Coş, “Her zaman söylüyoruz, Aksaray’ı sağlık ve eğitim konularında bölgesel bir merkez yapmamız lazım. 5084 Sayılı Yatırım ve İstihdamı Teşvik Kanunu kapsamında ilimizde özel hastane ve okul yaptırma çalışmaları ve projeleri var. İnşallah özel hastaneler ilimizde yaygınlaşırsa il dışına göndermek zorunda kaldığımız hastalarımızın ilimizde tedavi edilebilmesi imkanının olabileceğini düşünüyoruz.Çünkü özel hastaneler daha esnek hareket edebilme, özellikle akademik sıfata sahip doktorlarda belirli zamanlarda bu hastanelerde istihdam etme imkanına sahipler.Bu açıdan yeni açılacak özel sağlık kuruluşları ile mevcut hastanelerinde geliştirilmesi ile çok yakında komşu illerden hasta çekebilecek bir sağlık merkezi olabilecektir. Özel sağlık kuruluşlarının Aksaray’da sektöre girmesi ile Sağlıkta kaliteli hizmet rekabeti sektörün gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Aksaray
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 23:08:20
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 23:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?